Kalp Rahatsızlığı yaşadığınıza dair 12 İpucu

Uyku Düzeni

Horlamanız nefesinizdeki duraklamalarla bölündüğünde, beyniniz yeterince oksijen almıyor olabilir. Kan akışını devam ettirmek için daha çok çalışması için kan damarlarınıza ve kalbinize sinyaller gönderir. Bu, yüksek tansiyon, anormal kalp ritimleri, felç ve kalp yetmezliği riskinizi artırır. Neyse ki, uyku apnesi tedavi edilebilir.

Sarı-Turuncu Döküntü

Son derece yüksek trigliserit seviyeleri, cildinizin parmaklarınızın ve ayak parmaklarınızın eklemlerinin çevresinde ve poponuzda kırılmasına neden olabilir. Kanınızdaki bu yağların birçoğu atardamarlarınızı sertleştirmede rol oynayabilir ve yüksek sayılar genellikle sizi kalp hastalığı ve felç riskine sokan diğer durumlarla da ilişkilidir.

Kavrama Gücü

Eli gücünüz kalbinizin durumu hakkında size sinyaş vereyecektir . Araştırmalar, bir şeyi iyi sıkma yeteneğinin daha düşük kalp hastalığı riski ile ilişkili olabileceğini düşündürmektedir. Bir nesneyi kavramanız zorsa, sorun yaşamanız veya geliştirmeniz olasılığı daha yüksektir. (Ancak sadece kavrama gücünüzü geliştirmek, kalbinizi daha sağlıklı hale getirmez.)

Tırnak Altında Leke

Son zamanlarda parmağınızı veya ayak parmağınızı çarpmadıysanız veya incitmediyseniz, tırnağınızın altında sıkışan küçük kan noktaları, kalp veya kapakçıklarınızın iç yüzeyinde endokardit adı verilen bir enfeksiyona işaret edebilir. Bu kan lekelerini diyabetiniz olduğunda da alabilirsiniz ve bu durumdaki kişilerin kalp hastalığı ve felç geçirme olasılığı iki ila dört kat daha fazladır.

Baş dönmesi

Baş dönmesi genellikle kalbinizdeki bir sorundan kaynaklanır çünkü beyninize yeterince kan pompalamıyordur. Baş dönmesi, aritmi adı verilen anormal bir ritmin belirtisi olabilir. Kasın zayıflaması anlamına gelen kalp yetmezliği de sizi dengesiz yapabilir. Sersemlemiş hissetmek de kalp krizinin daha az bilinen semptomlarından biridir.Cinsel Sorunlar

Cinsel Problmeler

Yatak odasındaki bazı sıkıntılar, kalp hastalığınız olduğu ve kalp krizi veya inme riskinin daha yüksek olduğu anlamına gelebilir. Erektil disfonksiyonu olan erkekler, yüksek tansiyon veya kolesterol birikmesinden kaynaklanan dar arterlerle ilgili dolaşım sorunlarına sahip olabilir. Bu kan akışı sorunları, bir kadının libidosunu ve seksten zevk alma yeteneğini de azaltabilir.

Cilt Renk Değişiklikleri

Mavi veya gri parmaklar ve ayak parmakları, genellikle doğuştan sahip olduğunuz bir kalp kusuru veya kan damarlarının daralması veya tıkanması nedeniyle oksijen açısından zengin kanın zayıf dolaşımından olabilir. Dantelli, benekli, mor bir desen, birikmiş kolesterol plakları parçalanıp küçük kan damarlarında sıkışıp kaldığında ortaya çıkar. Endokarditiniz olduğunda ellerinizin iç kısmında ve ayak tabanlarınızda derinin hemen altında kanlı lekeler olabilir.

Diş etlerinde kanama

Uzmanlar, diş eti hastalığı ile kalp hastalığı arasındaki bağlantıyı tam olarak anlamıyor. Ancak araştırmalar, kanayan, şişmiş veya hassas diş etlerinin göstergenizde sorunlara yol açabileceğini gösteriyor. Bir teori, diş etlerinizden gelen bakterilerin kan dolaşımınıza girmesi ve kalbinizde iltihaplanmaya neden olmasıdır. Diş kaybına yol açabilen diş eti hastalığına sahip olmak da felç geçirme şansınızı artırabilir.

Koyu, Cilt Yamaları

Acanthosis nigricans adı verilen bu kalın noktalar, vücudunuz insülin hormonunu kullanmakta zorlandığında boyun, koltuk altı ve kasık gibi cilt kıvrımlarında ve kat yerlerinde bulunabilir. Yamaların cilt etiketleri de olabilir. İnsülin direnci, metabolik sendrom veya tip 2 diyabet tedavisi görmüyorsanız, kan şekerinizi kontrol etme ve kalbinizi koruma konusunda yardım için doktorunuza görünün.

Solunum Güçlüğü

Nefes darlığı hissetmek kalp yetmezliğinin, anormal kalp ritminin veya kalp krizinin bir belirtisi olabilir. Eskiden sizin için kolay olan şeyleri yaptıktan sonra nefes almakta zorlanıyorsanız veya uzanırken nefes almakta zorlanıyorsanız doktorunuza söyleyin. Göğüs ağrınız da var mı? 112'i arayın.

bacaklarda Şişlik oluşması

Uzun süre ayakta durduğunuzda veya oturduğunuzda olur ve hamilelik sırasında da yaygındır. Sıvı birikmesi ayrıca kalp yetmezliğinden ve bacaklarınızdaki zayıf dolaşımdan da kaynaklanabilir. Şişmiş bacaklar, alt uzuvlarınızdan kalbinize kan dönüşünü engelleyen bir pıhtıdan olabilir. Şişlik aniden ortaya çıkarsa hemen doktorunuzu arayın.

Tükenmişik Hissiyatı

Her zaman kötü uyku olarak nitelendirmeyin. Kalp yetmezliği sizi yorgun ve bitkin bırakabilir çünkü kas artık vücudunuzun ihtiyaçlarını karşılayacak kadar iyi pompalamaz. Öksürme ve şişme gibi diğer semptomlara da dikkat edin çünkü bitkin ve zayıf hissetmek anemi, kanser ve hatta depresyon gibi birçok farklı durumun uyarı işareti olabilir.

Gizli Kalp Hastalığının Belirtileri

https://youtu.be/bbijjhcGwjY
Gizli Kalp Hastalığının Belirtileri
https://youtu.be/C0TF69zffMg
https://www.favtr.com/kalp-rahatsizligi-yasadiginiza-dair-12-ipucu/?feed_id=706&_unique_id=63865d77252d8&Favtr5481Kalp%20Rahats%C4%B1zl%C4%B1%C4%9F%C4%B1%20ya%C5%9Fad%C4%B1%C4%9F%C4%B1n%C4%B1za%20dair%2012%20%C4%B0pucu

Yorumlar