Aşırı Zehirli 9 İnsan Davranışı.

Değer verdiğimiz ve yakın olduğumuz insanlar, olumsuzlukları ve manipülasyonlarıyla bizi hayatta geri tutuyor olabilir. Aslında, bir  araştırma bize, başarılı olup olmayacağımızı çevremizdeki insanların belirlediğini gösterdi. Hayatımızda destekleyici ve cesaret verici arkadaşlara sahip olmak daha önemli olamazdı. Ancak, hayatta gelişmenize yardımcı olacak bu insanlarla başa çıkmanın yolları var.

1. Drama kraliçeleri

Drama kraliçeleri, sizden yardım isteyerek sizi sorunlarına ve melodramlarına çeken türden insanlardır . Onlara ne kadar çok yardım ederseniz, sorunlarının hiç bitmediğini ve bunun sadece onların yaşam tarzı olduğunu fark etmeye başlayabilirsiniz.

Onların dramalarının izleyicisi olmayı bırakmak için sadece sınırlar belirlemeniz yeterlidir  . Bu, daha az ulaşılabilir olmak, daha az toplantı yapmak veya hatta bu sefer onlara yardım etmek istemediğinizi dile getirmek anlamına gelebilir. Onlara nasıl hissettiklerini sormaktan kaçınarak ve dramalarını ödüllendirmeyerek onlarla daha sağlıklı bir ilişki kurabilirsiniz. Bazen mesafe genellikle kendi sağlığınız için gereklidir.

2. Çabalarınızı asla takdir etmeyen insanlar

Ne kadar çok çalışırsak çalışalım ya da ne kadar uğraşırsak uğraşalım bazı insanları memnun edemeyebiliriz. Bu bir ortak, bir arkadaş veya bir patron olabilir. Bu olmaya devam ettiğinde, kendinize bazı önemli sorular sormanız ve tavrınızda birkaç değişiklik yapmanız faydalı olacaktır.

Neden onları memnun etmek istediğinizi kendinize sorarak başlayın. Bunun hoşunuza giden bir şey olduğu için değil de reddedilme korkusundan kaynaklandığını keşfederseniz, hayır demeye başlamak en iyisidir . Hayır demeyi öğrenmek, istediğiniz şey için konuşmanıza ve sonunda takdir edilmeyecek bir şey yapmayı kabul etme döngüsünden çıkmanıza yardımcı olacaktır.

3. "Hayır"Her zaman olumsuz olan , sizi ve hayallerinizi eleştiren bir insan türüdür . Muhtemelen bu insanların sizi ciddiye almadığını düşünüyorsunuz çünkü her zaman seçimlerinizi ve yeteneklerinizi sorguluyorlar.

Onları (istenmeyen) tavsiyelerini vermekten uzaklaştırarak onlarla başa çıkabilirsiniz  . Onlara fikirlerini aramadığınızı, aradıklarında ise itirazlarına ve olumsuzluklarına cevap vermeniz gerektiğini söyleyebilirsiniz. Bu, onlara yanlış olduklarını ve araştırmanızı yaptığınızı göstererek yapılabilir. Çok toksik hale gelirlerse onları hayatınızdan çıkarmanız gerektiğini bile görebilirsiniz .

4. Manipülatör

Bu insanlar sadece kendileriyle ilgileniyorlar ve istediklerini elde etmelerini sağlamak için güç dengesizliğini kullanacaklar . Bu, sizi suçluluk duygusuna kaptırmaktan onlar için bir şeyler yapmaya kadar, sizi bir şekilde tehdit etmeye kadar birçok şekilde yapılabilir.

Bu nedenle, tehlikeli olabilirler ve etraftaki insanlara zarar verebilirler. Sorunun sizde olmadığını , sadece mantıksız olduklarını hatırlamanız önemlidir  . “Bu size mantıklı geliyor mu?” gibi soruları sorarak onlara bunu hatırlatabilirsiniz. Sizi bir yere oturttuklarını da görebilirsiniz ama “Düşüneceğim” diyerek vakit ayırabilirsiniz.

5. Başka biri olmanız gerektiğini düşünen insanlar

Belki bir ebeveyn, yakın bir arkadaş ya da yakın bir arkadaş olarak gördüğün biri, ama kim olursa olsun onların fikirlerini görmezden gelmelisin . Kendinize karşı dürüst olduğunuz için yetersiz ve suçlu hissetmenize neden olabilirler ve gerçekte kim olduğunuz hakkında başkalarına yalan söylemek üzücü ve yorucu olabilir.

Bunun yerine, sizi olduğunuz gibi kabul edip etmeyeceklerine karar vermelerine izin verin . Olmadığınız biri olarak onları memnun etmenize gerek yok. Bu, isterlerse gitmelerine izin vermek anlamına da gelebilir.

6. Affedici olmayan arkadaşlar

Bu, geçmişteki hatalarınızı ve başarısızlıklarınızı sürekli gündeme getiren türden bir arkadaştır . Geçmişinizin bu affetmezliği, zaten olmuş ve değiştirilemeyen bir şey için sürekli suçluluk içinde yaşadığınız anlamına gelebilir.

Bu tür insanlarla başa çıkmanın ilk adımı,  kendinizi affetmeye başlamak ve biraz kendini sevmeyi denemektirBu, geçmişteki hatalarınızdan kurtulmanıza yardımcı olabilir ve bunları kabul edip hayatınıza devam etmeniz için size alan sağlar. Geçmişten ders alarak, içinde yaşayarak bu hataları tekrar yapmamak için kendinizi geliştirmeye başlayabilirsiniz.

7. Dedikodular

Hepimizin çaresiz bir dedikoducu olan ve sır tutamayan bir arkadaşı vardır. Bu bazen zararsız ve masum olabilse de,  toksik bir arkadaşın işareti de olabilir . Diğer insanlara ve onların sırlarına kötü davranıyorlarsa, muhtemelen aynı şeyi arkanızdan da yapıyorlardır.

Bunun olabileceğini düşünüyorsanız , kişisel bilgilerinizi ve sırlarınızı onlarla paylaşmayı bırakınSizi diğer insanların hikayelerine çekerek sizden iyi bir hikaye çıkarmaya çalıştıklarını görebilirsiniz, ancak zemini koruyun ve aşırıya kaçmayın.

8. Zehirli yalancılar

Bazı insanları tanıdıkça yalan söylemeden duramayacaklarını anlamaya başlayabilirsiniz . En küçük hikayelerden veya yorumlardan hayatlarıyla ilgili tam yalanlara kadar her şey olabilir. Ancak, bir şeylerin doğru olmadığı gerçeğini  anladığınızda , yalan söylediklerini anlamaya başlayacaksınız.

Hata yaptıklarında çelme takarak  yalanlarını göstererek onlarla başa çıkabilirsiniz  . Tüm yalanlarıyla, hikayelerini sürdürmek onlar için zordur ve sonunda kendileriyle çelişmeye başlarlar. Yalanlarını bulduğunuzu bilmeleri için bu tutarsızlıkları onlara gösterin.

9. Kendine acıyanlar

Zehirli insanlar genellikle kendi sorunları ve hataları için başkalarını suçlayarak kontrolü ele geçirmek için acımayı kullanırlar. Dinlemeye istekli biri olduğu sürece , kendi eylemlerinin sorumluluğunu almadan sorunları hakkında konuşacaklar.

Yaşamınız üzerinde olabilecek olumsuz ve yıpratıcı etkiyi durdurmak için onlarla kişisel  bir  sınır oluşturarak bunlarla başa çıkabilirsiniz. Bu, onları dinlemeyi ve kendilerine acımayı beslemeyi bırakmanız veya bunun sizi nasıl etkilediğini ve birlikte geçirdiğiniz zamanı sınırlandırdığını söylemeniz anlamına gelebilir.

favtr.com

Hiç çok toksik bir insanla karşılaştınız mı? 

Onlarla başa çıkmak için hangi yolları kullandınız?

https://www.favtr.com/asiri-zehirli-9-insan-davranisi/?feed_id=202&_unique_id=6335c88c6efcd&Favtr.Com3495A%C5%9F%C4%B1r%C4%B1%20Zehirli%209%20%C4%B0nsan%20Davran%C4%B1%C5%9F%C4%B1.

Yorumlar