Bütün Gece Uyandıran Düşüncelerle Başa Çıkmak.

Yatağınıza gözleriniz açık bir şekilde uzanıyorsunuz ve düşünceler ses hızında kafanızdan akmaya başlıyor. Rahatlatıcı bir banyo, bir bardak ılık süt, koyunları saymak - hiçbir şey bu çılgın düşünce çarkından atlamanıza yardımcı olmaz. Uyku sorunu olmayan bizler bile bazen endişeli veya stresli hissedebiliriz ve işte o zaman yarışan zihinlerimiz bize saldırır. Ama endişelenmeyin, derin uykunuzu geri kazanmanın yolları var.

Favtr.com 'da düşüncelerinizi evcilleştirmenize ve daha hızlı uykuya dalmanıza yardımcı olabilecek bir dizi ipucu ve püf noktası topladık ve  umarız size en uygun olanı seçebilirsiniz.

Buraya ve şimdiye odaklanın.

Uykuya dalmamıza izin vermeyen düşünceler genellikle geçmişle veya gelecekle bağlantılıdır . Ne olabileceği konusunda endişeleniriz ya da geçmişte bir şeyler yapmaktan ya da yapmamaktan pişmanlık duyarız. Başınıza gelen buysa, tam burada, şu anda neler olduğuna odaklanmaya çalışın. Geçmişi değiştiremesek de geleceği tahmin edemesek de, şimdiki an kontrol edebileceğimiz bir şeydir ve bu odak değişikliği bize beynimizin ihtiyaç duyduğu rahatlamayı sağlayabilir.

Elektronik cihazlarınızdan kurtulun.

Uyumadan önce telefonları, dizüstü bilgisayarları ve tabletleri kullanmak , özellikle sizi endişelendiren veya beyninizi meşgul eden haberleri veya diğer şeyleri okuyor veya izliyorsanız, endişe ve stres düzeyini artırabilir . Ayrıca bu elektronik cihazlardan gelen ışık vücudunuzdaki melatonin üretimini kötü bir şekilde etkileyerek uykuya dalmayı daha da zorlaştırır.

Dikkatini dağıt.

Artık gadget'larınızı kaldırdığınıza göre, daha sağlıklı alternatifler düşünebilirsiniz . Okumak, boyama kitabı kullanmak, müzik dinlemek, yürüyüşe çıkmak veya yemek pişirmek gibi size en uygun sakinleştirici bir hobi veya rahatlatıcı bir aktivite deneyebilirsiniz . Yarışan düşünceleriniz yüzünden uykuya dalamadığınızda, rahatlatıcı bir aktivite yapmak, odağı bu düşüncelerden ve uykuya dalamayacağınız gerçeğinden daha hoş bir şeye kaydırmanıza yardımcı olacaktır.

Endişelenmek için belirli bir zaman planlayın.

Tıpkı alışverişe gitmek, arkadaşlarınızla buluşmak veya ev işleri yapmak için bir zaman planladığınız gibi , endişeleriniz için günde 15 ila 30 dakika planlamayı deneyebilirsiniz. Bu zamanı sizi rahatsız eden düşüncelere ayırın ve muhtemelen akşama doğru geri gelmeyeceklerdir . Bu "endişe verici zaman" sırasında stresli düşüncelerinizi kağıda yazın ve sizi endişelendiren sorunu çözmek için atabileceğiniz bazı pratik adımları düşünün. Kalıcı olun ve daha iyi sonuçlar elde etmek için bu tekniği rutininizin bir parçası haline getirmeye çalışın.

Lavanta esansiyel yağının aromasını içinize çekin.

Lavanta esansiyel yağı genellikle aromaterapide stres atma, rahatlama ve daha iyi uyku için kullanılır . Bir havlu veya bez üzerine birkaç damla damlatabilir veya banyonuza biraz yağ ekleyebilirsiniz. Uçucu yağlar alerjik reaksiyonlara neden olabilir, bu nedenle bunları kullanırken dikkatli olun.

Bir kas gevşetme tekniği deneyin.

Bu rahatlama tekniğini hemen yatağınızda kullanabilirsiniz. Ayak parmaklarından başa doğru hareket ederek kaslarınızı tek tek gerin ve gevşetin . Bu egzersiz, gergin kasları gevşetmenize yardımcı olacak ve dikkatinizi herhangi bir yarış düşüncesinden uzaklaştıracak, vücudunuzun bu bölümlerine odaklanmaya zorlayacaktır .

Kendinizi uykuya dalmak için zorlamayın.

Uyumaya çalışıp başarısız olmak yerine, yataktan kalkın ve bir şeyler yapın. Biraz çay iç, kitap oku ya da günlüğüne yaz ve uykun geldiğinde tekrar yat . Yatakta kalmak ve kendinizi uyumaya zorlamak beyninizi yatağı uykusuzluk ve endişelerle ilişkilendirerek yatak odanızı uyumanın zor olduğu bir yere dönüştürebilir.

TV yi aç.

Yatmadan önce tüm cihazlarınızdan kurtulmanızı önerdiğimizi biliyoruz, ancak hiçbir şey yardımcı olmazsa, en sevdiğiniz TV şovu beyninizin umutsuzca ihtiyaç duyduğu dikkat dağıtıcı olarak çalışabilir . TV'nin yaydığı ışık, telefonunuzdan gelen ışıktan gözlerinizden daha uzak olduğundan uyku hijyeninize daha az zarar verir. Aslında birçoğumuz gözlerimiz kapalıyken sadece televizyon dinleyerek kolayca uykuya dalabiliriz .

Nefes egzersizlerini deneyin.

©  Favtr.com

Yarış düşünceleri genellikle stresle bağlantılıdır ve stres kalplerimizin daha hızlı atmasını sağlar ve nefes alma hızımızı artırır . Yavaş, derin nefes alma düşüncelerinizi sakinleştirmenize ve susturmanıza yardımcı olabilir. Stres ve kaygıyı önlemek için istediğiniz zaman uygulayabileceğiniz diğer nefes egzersizlerini ve tekniklerini de deneyebilirsiniz .

Bu ipuçlarının ve püf noktalarının, bir dahaki sefere yarış düşünceleriniz olduğunda daha hızlı uykuya dalmanıza yardımcı olabileceğini umuyoruz. Ancak hiçbir şey yardımcı olmazsa veya yarışan zihninizin tıbbi veya psikolojik bir durumla bağlantılı olabileceğini düşünüyorsanız, size yardımcı olacak bir tedavi bulmak için doktorunuzu görmeniz önemlidir .

Hiç uyumanıza izin vermeyen yarış düşünceleri yaşadınız mı? Bu olduğunda daha hızlı uykuya dalmanıza yardımcı olacak ipuçlarını paylaşır mısınız? 

Yorumlarda bize bildirin!

https://www.favtr.com/butun-gece-uyandiran-dusuncelerle-basa-cikmak/?feed_id=184&_unique_id=633492851760b&Favtr.Com3457B%C3%BCt%C3%BCn%20Gece%20Uyand%C4%B1ran%20D%C3%BC%C5%9F%C3%BCncelerle%20Ba%C5%9Fa%20%C3%87%C4%B1kmak.

Yorumlar