Fazla İyi Olduğunuzun 10 İşareti

Bir şeyler hakkında kendi fikrini vermeden herkesle aynı fikirde olmak, fazla iyi kalpli olduğunun işaretidir. Bu, fazla uyumlu olmanın sizin için kötü olabileceğinin birçok işaretinden biridir. Sadece kibar olmaya veya çatışmalardan kaçınmaya çalışıyor olabilirsiniz, ancak diğer insanlar bunun için sizi pek düşünmeyebilir. Yine de olayları herkesin bakış açısından görmeyi deneyebilirsin, ama aynı zamanda onların gerçekten ne düşündüğünü bilmelerini sağla.

Favtr.com , iyi huylu olmanın sizin için ne kadar kötü olabileceğini gösteren bazı ipuçlarına bir göz atıyor.

1. Personele isimleriyle hitap etmek

Servis çalışanlarını isim etiketlerinde yazan isimlerle arayarak kibar ve özenli olmaya çalışıyor olsanız da, bu aslında  küçük düşürücü olabilir . Bunun nedeni, adları ekrandayken sizinkinin olmaması ve sizden adınızı isteyecek durumda olmamasıdır. Sonuç olarak, çalışanlar daha düşük bir konuma getirilir. Bazı durumlarda, isimlerini yanlış telaffuz ediyor olabilirsiniz, bu da işleri zorlaştırabilir.

Yapabilecekleriniz: Sohbetinizi kişiselleştirmek için çaba harcamak yerine, belki de sadece gülümseyip onlarla herhangi bir isim vermeden konuşmak daha iyi olur. Bazı çalışanlar, küçük konuşmalarla uğraşmak zorunda kalmadan işlerini hızlı bir şekilde bitirmeyi ve profesyonel ve özel hayatlarını ayrı tutmayı tercih ederler.

2. Erken ortaya çıkmak

Erken gitmek için zaman ayırmanın, insanları bekletmeyerek zamanlarına saygı duyduğunuzu göstermek olduğunu düşünebilirsiniz. Ancak çok erken olmak bazen bir etkinliğe geç kalmak kadar kaba olabilir. Örneğin, bir gelinlik veya bebek duşu için 30 dakika erken geldiyseniz ancak kurulum ekibinin bir parçası değilseniz, ev sahibi henüz işler hazır olmadığında eğlenceye başlamak için baskı hissedebilir. Aynı şey , işe alım yöneticilerinin işlerini yarıda kestiğinizi ve iş için aşırı istekli veya çaresiz olduğunuzu düşünebilecekleri görüşmeler için de söylenebilir .

Yapabilecekleriniz: Belirlenen saatten 15 dakikadan daha erken gelmemeyi bir kural haline getirin. Erken gelirseniz, etkinliğe katılmadan önce istediğinizi yapmak için başka bir yere zaman ayırın.

3. Kolayca dolandırıcılığa düşmek

Çok güvenen insanlar , olmayanlara göre daha sık bir gezintiye çıkarılırlar. Başkalarından şüphelenemeyecek kadar kibarsanız, insanların size karşı kötü niyetleri olabileceğini düşünmeniz pek olası değildir. Özellikle o insanlar daha önce size bir  iyilik yapmışsa , çünkü karşılığında onlar için bir şeyler yapmak zorunda hissedersiniz.

Yapabilecekleriniz: Başkalarına, özellikle de aşina olmadığınız kişilere karşı daha dikkatli olmaya çalışın. Yakın olduğunuz kişilerle bile, biri sizden bir iyilik istediğinde, bunu yapmanın sonuçlarını düşünmeye çalışın. Başkaları için veya başkalarıyla birlikte bir şeyler yapmanın artılarını ve eksilerini tartmak akıllıca olacaktır.

4. Her küçük şey için özür dilemek

Özellikle üzerinde çok az kontrole sahip olduğunuz şeyler için çok fazla özür dilemek , insanların size olan saygısını kaybetmesine veya sizi sinir bozucu bulmasına neden olabilir. Bunun da ötesinde, özür dilemeye devam ederseniz, gelecekteki özürlerinizin daha az anlamlı görünmesini sağlar çünkü samimi bir özürden ziyade bir alışkanlık gibi görünecektir. Her zaman özür dilemek özgüveninizi bile düşürebilir.

Ne yapabilirsiniz: Kaç kez “özür dilerim” dediğinizi takip etmeye çalışın ve ne için özür dileyip ne için özür dilememeniz gerektiğini öğrenin. Kendinizi çok fazla özür dilerken bulursanız, biri yaptığınız küçük bir hatayı fark ettiğinde özrünüzü, “Bunu bana gösterdiğiniz için teşekkür ederim” gibi daha olumlu bir şeyle değiştirin.

5. İnsanlara iltifat yağdırmak

Aşırı özür dilemek gibi, çok sık iltifat ederseniz , kısa sürede anlamlarını kaybederler. İnsanlar, onlardan bir şeyler elde etmek için birini yağlamaya çalıştığınızı bile düşünebilir. Ve bunu yapmaya devam edersen, insanlar senden iltifat beklemeye gelebilir. İltifat almadıklarında, bir şeylerin yanlış olduğunu veya artık onlardan hoşlanmadığınızı düşünebilirler.

Ne yapabilirsiniz: Onlar hakkında gerçekten çok düşünseniz bile, bu düşüncelerden bazılarını kendinize saklamanız en iyisi olabilir. İnsanların kendilerini iyi hissetmelerini sağlamaktan sorumlu olmadığınızı unutmayın.

6. Başkalarının iltifatlarını geri çevirmek

Biri size  iltifat ettiğinde , “Ah hayır, sizinki kadar iyi değil!” diyerek onu reddedebilirsiniz. ya da alçakgönüllülüğü göstermek için “Gerçekten o kadar da harika değil”. Ancak bunu yapmak özgüveninizi zedeleyebilir, insanların gözündeki değerinizi azaltabilir ve hatta size iltifat edenlerle olan ilişkinize zarar verebilir. Gelecekte, sizi övmeleri daha az olası olacak.

Yapabilecekleriniz: Bir iltifatı kabul etmenin en iyi yolu basitçe "Teşekkür ederim" demektir. Başka bir şey eklemenize bile gerek yok. Muhtemelen, övüldüğünüz için iyi hissedeceksiniz ve size iltifat edenler sizi övdükleri için iyi hissedecekler.

7. İstemeseniz bile insanlar için bir şeyler yapmaya takılıp kalmak

“Hayır” diyemeyecek kadar kibar olduğunuzda  , kendiniz için bir şeyler yapmak için daha az zamanınız olduğunu ve başkaları için bir şeyler yapmak için daha fazla zaman harcadığınızı göreceksiniz. En kötü senaryo, insanları incitmek veya hayal kırıklığına uğratmak istemediğiniz için herkes için bir şeyler yapmaya çalıştıktan sonra bitkin düşebilirsiniz. Çatışmalardan kaçınmaktansa kendi başınıza acı çekmeyi tercih edersiniz.

Yapabilecekleriniz: Birine kahve yapmak gibi küçük, önemsiz durumlarda “hayır” deme alıştırması yapın. Çoğu durumda fikrinizi değiştirebileceğinizi unutmayın, her şey bir ölüm kalım durumu değildir. O anda birine gerçekten yardım edip edemeyeceğinizi düşünün. Bunun için sağlığınızı feda etmeniz gerekiyorsa, onlara yardım etmemek muhtemelen daha iyidir.

8. Sizin lehinizeyse hataları düzeltme

Kasiyer size fazladan bozuk para verirse , sadece birkaç kuruş bile olsa, dürüst olduğunuz için iade edersiniz ve onu almanın çalmakla aynı şey olduğunu düşünürsünüz. Ancak bazen, özellikle günlük defterleri ayarlamayı bitirmişlerse, personel için bir baş belasıdır. Bir hatayı, işinize yarasa bile düzeltmenin başka bir örneği, birinin yanlışlıkla sizin gerçekte olduğundan biraz daha yüksek bir unvana sahip olduğunuzu düşünmesidir. Sizinle tekrar karşılaşmaları pek olası olmasa bile, böyle bir unvana sahip olarak görülmeyi hak etmediğinizi veya gerçeği bilmeye hakları olduğunu hissediyorsunuz.

Yapabilecekleriniz: Başkalarının pahasına kâr etmiyorsanız, işleri akışına bırakıp sizi normalden biraz daha iyi duruma getiren küçük hataların tadını çıkarmak sorun değil. Sen de güzel günleri hak ediyorsun.

9. Her zaman politik olarak doğru olmak

Politik olarak doğru olmak (PC), halihazırda ayrımcılığa maruz kalan insanları aşağılayan, dışlayan veya zarar veren dil ve eylemlerden kaçınmak anlamına gelir. Ancak saygılı ve duyarlı olma girişimlerinizde korumak istediğiniz insanları rahatsız edebilirsiniz. Onları tanımlamak için kelimeleri denetlemeye çalışmanız, küçümseyici ve tepeden bakan olarak görülebilir. Grupta olmayan diğerleri sizin zayıf, aşırı hassas ve korkak olduğunuzu düşünebilir.

Yapabilecekleriniz: Desteklemek istediğiniz kişilerle konuşarak onlara destek olmak için sesinizi vermeden önce neyin rahatsız edici olduğunu ve neyin olmadığını anlayın. Ayrıca, sözlerinin başkalarına nasıl zarar verebileceği konusunda gerçeği sansürlediğinizi düşünen insanlarla da konuşun. Yine de bazen, diğerlerinin dilini düzeltmek yerine şüphenin avantajını verebilir ve gitmesine izin verebilirsiniz. Örneğin, derin bir keder içinde olduklarında ve bilmeden belirli bir grup insanı dışlayabilecek bir şey söylediğinde.

10. Neredeyse hiç yardım istememek

Diğer insanların ilgilenmesi gereken kendi endişeleri olduğunu hissettiğiniz ve kendi endişelerinizle başkalarına yük olmak istemediğiniz için ihtiyaç duyduğunuzda yardım istemeyi zor buluyorsanız çok iyisiniz . Bazı durumlarda, örneğin biri size zorbalık yaptığında, birinin davranışını açığa çıkarmak konusunda kendinizi kötü hissedebilirsiniz .

Yapabilecekleriniz: İnsanların başkalarına yardım etmek istediğini unutmayın  , bu onların yaşamlarına anlam katar. İnsanlara size yardım etme fırsatı verirseniz, sonunda herkes memnun ve mutlu hissedebilir. Ayrıca yardıma ihtiyaç duyanın sadece insan olduğunu unutmayın, gerektiğinde insanlardan size yardım etmelerini istemek sizi kötü biri yapmaz.

Bu listeye başka neler ekleyebilirsiniz? Hiç kendi iyilik davranışınız size ters tepti mi?

https://www.favtr.com/fazla-iyi-oldugunuzun-10-isareti/?feed_id=190&_unique_id=6335be7a9312c&Favtr.Com3476Fazla%20%C4%B0yi%20Oldu%C4%9Funuzun%2010%20%C4%B0%C5%9Fareti

Yorumlar