Klimasız Serinlemede 10 Yöntem.

Yaz güzel bir mevsimdir: tatiller, kumsal ve güneşli hava. Yine de, yazın bize sunduğu tüm hediyelerin tadını çıkarmak için bir bedel ödememiz gerekiyor - ve bu sıcaklık. O kadar dayanılmaz olabilir ki, geceleri bile kavurucu güneşten ve boğucu havadan kaçış yokmuş gibi görünebilir! Neyse ki insanız ve hemen hemen her şeye uyum sağlayabiliriz.

Favtr , rahatlayarak iç çekmenize ve “Sonunda!” demenize yardımcı olacak 10 numarayı paylaşıyor.

1. Karabuğday yastıkları yapın.

Bu yastıkların, horlamayı azaltmaktan migren rahatlamasına kadar birçok faydası vardır . Yine de en iyi avantajları nefes alabilir olmalarıdır , bu nedenle vücut ısınız yastıktan hızla kaçar. Onları satın alabilir veya  kendiniz yapabilirsiniz : karabuğdayı öğütün, kabukları eleyin ve yastık kılıfınızı temiz karabuğday ile doldurun.

2. Yatak odanıza aloe vera koyun.

Konu odanızı soğutmak olduğunda bu bitki mükemmeldir  . Yaprakları yüksek su içeriğine sahiptir, yani terleme yoluyla nemi havaya uçurur. Ayrıca, aloe vera güneşte olmayı sever (düzenli olarak sulamanız şartıyla), bu yüzden bir kazan-kazan!

Sıradan ampuller küçük bir odayı kolayca ısıtabilir . Akkor ampuller tek başına evinizi ısıtamasa da, enerjinin %90-98'ini ısı olarak yaymaları, ortamı boğucu bir hale getirebilir. Buna karşılık, enerji tasarruflu ampuller veya LED'ler hiç ısı üretmez .

4. Islak battaniye ile uyuyun.

Hızlı uykuya dalmanız gerektiğinde, sıcak yaz geceleri o kadar eğlenceli olmayabilir. Yatmadan önce soğuk bir duş almanın yanı sıra ıslak battaniye veya nemli çarşaflarla da uyuyabilirsiniz  . Onları tamamen ıslatmanıza gerek yok  , sadece biraz su yeterli olacaktır.

5. Çoraplarınızı ve nevresimlerinizi dondurucuya koyun.

Çoraplarınızı ve nevresimlerinizi en az 10  dakika dondurucuda bekletin. Sabah erkenden veya yatmadan önce yapabilirsiniz. Çıkardığınızda ıslanmamaları için önce plastik bir torbaya koyun. Soğuk çarşaflarda ve serin çoraplarda kolayca uykuya dalacaksınız.

6. Kendi AC'nizi yapın.

Sıradan bir fanı bir şişe  donmuş su ile AC'ye dönüştürebilirsiniz . Sadece yakınında kalırsan işe yarasa da, hiç yoktan iyidir. Bir şişeye su doldurup dondurun  , fanın önüne koyun ve size doğru üflediğinden emin olun. Anında rahatlama!

7. Pencereye ıslak bir çarşaf asın.

Pencereyi açın, üzerine ıslak bir çarşaf asın ve serin esintinin tadını çıkarın. Perdelerinize soğuk su da püskürtebilirsiniz; sonuç aynı olacaktır. Son çare olarak vantilatörünüzün üzerine ıslak bir havlu veya çarşaf koyun .

8. Dilinizden nefes alın.

İlk başta garip gelebilir, ama kendinizi içeriden soğutmayı deneyebilirsiniz. Dilinizi dışarı çıkarın, yanlardan katlayın ve hava için bir geçit bıraktığınızdan emin olun. Kıvrılmış dilinizden (saman gibi) nefes alın ve nefes verirken bırakın.REKLAMCILIK

9. Yakınlarda bir leğen soğuk su ile uyuyun.

Duş aldıktan kısa bir süre sonra hala sıcak hissedebilirsiniz veya çarşaflarınız hızla tekrar ısınabilir. Çözüm olarak, bir leğeni soğuk suyla doldurun ve yatağınızın yanına koyun. Terlemeye başladığınızda ayağınızı veya avucunuzu soğuk suya batırın. Ayrıca bir  bezi dondurabilirsiniz , vücut ısınızı hızla düşürür .

10. Yerde yatın.

©  Favtr.com/

Ne kadar düşük olursanız, sıcaklık o kadar soğuk olur. Isı yerden yükselir ve yukarı doğru hareket eder. Geniş bir soğuk yüzey, vücut ısısını hızla kaybetmenizi sağlar ve sıcak gecelerde daha iyi bir gece uykusu sağlar.

Şehrinizde bugün hava nasıl? Isı dalgalarından kurtulmanıza yardımcı olabilecek hangi hileleri biliyorsunuz?

https://www.favtr.com/klimasiz-serinlemede-10-yontem/?feed_id=214&_unique_id=6336dc6b241a9&Favtr.Com3551Klimas%C4%B1z%20Serinlemede%2010%20Y%C3%B6ntem.

Yorumlar