Sivrisinekleri Yok Eden 11 Koku

Yaz aylarında hepimiz temiz havada daha çok vakit geçirmek, parkta yürüyüş yapmak, yeşilliklerin ve çiçeklerin tadını çıkarmak isteriz. Ancak sivrisinekler en güzel tatilleri bile mahvedebilir. Sivrisinekleri Yok Eden 11 Koku başlıklı makalemizde sizler için derledik .

Yazın keyfini doyasıya yaşamanız için sivrisinekleri korkutup kaçıracak  doğal kokuların tariflerini Favtr.com'da sizler için derledirk.

1. Vanilya tozu

Vanilya tozunu 1'e 10 oranında bebek losyonu ile karıştırın ve vücudunuzun açık olan tüm bölgelerine uygulayın. Vanilini suda eritebilir ve ardından karışımı cildinizin ve giysilerinizin açıkta kalan bölgelerine püskürtebilirsiniz.

2. Anason, karanfil, fesleğen ve okaliptüs esansiyel yağları

Anason, karanfil, fesleğen ve okaliptüsün esansiyel yağları, seyreltilmiş yağları cildinizin açıkta kalan bölgelerine (bir bardak suya 5-10 damla) uygularsanız veya bunları bir ısı kaynağına püskürtürseniz sivrisinekleri korkutabilir. şömine, aroma lambası veya ısıtılmış tava. Ayrıca bir parça pamuğu yağa batırıp pencere pervazına da koyabilirsiniz.

3. Mürver çiçeği dalları

Odanıza taze mürver çiçeği dalları koyun. Domates yaprakları kadar kolay sivrisinekleri korkutup kaçıracaklar. Ancak dikkatli olun, mürver çiçeğinin güçlü kokusu uykunuzu bölebilir, bu nedenle dalları gece yatak odanızdan çıkarmak daha iyidir.

4. Karanfil

5 gr karanfili bir bardak suya koyun ve 15 dakika kaynatın. Bu içeceğin 10 damlasını 1 yemek kaşığı kolonya ile karıştırın ve karışımı vücudunuzun açıkta kalan bölgelerine uygulayın. Artık en az 2 saat açıkta kalabilirsiniz, sivrisinekler ve sivrisinekler sizden uzak duracaktır.

5. Ardıç dalları

Dışarıda otururken ateş yakmaya karar verirseniz, içine birkaç ardıç dalı bırakın.

6. Sedir yağı

Sedir yağı kokusu sadece sivrisinekleri değil, sinekleri ve hamamböceklerini de korkutur.

7. Adaçayı çayı

Adaçayı otu kökü ile yıkarsanız tek bir böcek bile yüzünüze dokunmaz. 0,4 galon suya bir avuç doğranmış kök koyun, kaynatın ve 20-30 dakika demlenmesine izin verin.

8. Piretrum

Piretrum papatyası veya Dalmaçyalı krizantem sivrisineklere karşı eski bir doğal ilaçtır. Bu bitkinin kurutulmuş çiçekleri, sapları ve yaprakları toz haline getirilebilir ve böceklerin sinir hücrelerini etkiler. Dairenizin veya evinizin etrafına birkaç küçük piretrum demeti koyabilirsiniz.

9. Buğday çimi demlemek

Eski zamanlarda, insanlar sivrisinekleri ve diğer kan emici böcekleri korkutmak için buğday çimi köklerini kullanırlardı. Bir avuç kıyılmış buğday çimi kökünü 0,4 Litre suya koyun ve demlemenin açık sarı bir renk alması için 3 kez kaynatın. Yüzünüzü ve ellerinizi bu demleme ile yıkayın, tek bir sivrisinek yanınıza gelmesin.

10. Fesleğen yaprağı

Fesleğen veya kuş kiraz çiçeklerinin kıyılmış taze yaprak ve çiçeklerini kullanabilirsiniz. Bunları odanıza koyun veya vücudunuzun açıkta kalan bölgelerine sürün.

11. Yemeklik yağ, şampuan ve sirke

Sivrisineklere ve sineklere karşı etkili bir kovucu yapmak için ucuz yemeklik yağ, şampuan ve %9 sirkeye ihtiyacınız olacak. Bu malzemeleri eşit miktarlarda karıştırın ve beyaz köpük görene kadar iyice karıştırın. Bu karışımı vücudunuza püskürtebilir veya bir kaba boşaltıp açık bırakabilirsiniz.

Sirke böcekleri korkutur, şampuan güçlü kokuyu gizler, yağ ise herhangi bir kremin temelidir. Bu kovucu çocuklar için güvenlidir ve keskin bir kokusu yoktur.

Bu kovuculardan hangisini denerdiniz? Ya da belki de kendinize ait bir doğal kovucu tarifiniz var mı?

https://www.favtr.com/sivrisinekleri-yok-eden-11-koku/?feed_id=244&_unique_id=633749e10d5ec&Favtr.Com3600Sivrisinekleri%20Yok%20Eden%2011%20Koku

Yorumlar