Zor İnsanlarla Başa Çıkmanın 8 Yolu

Zor insanların 7 temel kişilik özelliği vardır. Bunlar büyüklük, saldırganlık, duygusuzluk, şüphecilik, manipülasyon, risk alma ve otoriterliği içerir. Ve bu insanları daha rahat hale getirmek için yapabileceğimiz hiçbir şey yokken, bu tür bir insanla bir dahaki sefere tartışacağımız zaman hazırlıklı olarak kendimize yardımcı olabiliriz.

1. Yürürken konu hakkında konuşun

Zor bir insanla konuşmanız veya bir sorunu çözmeniz gerekiyorsa, bunu yürürken yapın . Bu şekilde ikiniz de daha az negatif enerji biriktirecek ve yüz yüze etkileşimlerden kaçınacaksınız. Ortam ne kadar dikkat dağıtırsa, konuşmanın kavgaya dönüşme şansı o kadar az olur.

Örneğin, iş arkadaşınız sizi bir kafeye davet ederse, zaten bir fincan kahve içtiğinizi söyleyin ve onun yerine yürüyüşe çıkmayı teklif edin.

2. Sandviç yaklaşımını deneyin

Partneriniz, meslektaşınız veya arkadaşınızla sohbete olumlu bir yorumla başlayın . Kişinin çabalarına değer verdiğinizi anladığından emin olun ve ardından konuşmanın önemli kısmına geçin. Sohbeti, sizi dinlemeye zaman ayırdıkları için teşekkür ederek şükran sözleriyle sonlandırın.

3. İddialı olun

Hassas durumlara yaklaşımınızı değiştirin . “Sen” iddialarını kullanmak yerine “ben” ifadelerini kullanmaya çalışın. Örneğin, kız arkadaşınız dışarı çıkmadan önce size eteğin nasıl göründüğünü sorarsa, ona etekle yakışmadığını söylemeyin çünkü bu bir tartışmaya yol açabilir.

Bunun yerine, onun iyi göründüğünü ama mavi olanın ona daha çok yakışacağını düşündüğünüzü söyleyin. Alınmayacak ve fikrinize saygı duyacaktır.

4. Duygularınızı bir kenara bırakın ve duygulardan değil gerçeklerden bahsedin

Zor insanlar, olaylara birden fazla perspektiften bakma konusunda nadiren açık fikirlidir, bu nedenle onların kendilerini sizin yerinize koymalarını beklemek gerçekçi değildir. Nasıl hissettiğinizi anlamalarını sağlamaya çalışarak zamanınızı ve enerjinizi boşa harcamak yerine, gerçekleri belirtmeniz ve durumu objektif bir bakış açısıyla açıklamanız daha iyi olur.

5. Belirli konulardan kaçının

Geçmişte belirli bir konu hakkında bir tartışma yaşadıysanız ve bu tartışma kötü sonuçlandıysa, bu tetikleyici konulardan kaçının ve başka bir şey hakkında konuşun. Örneğin, bayram kutlamaları konusunda kardeşinizle hoş bir deneyim yaşamadıysanız, onunla doğrudan konuşmayın. Bunun yerine, tüm düzenlemeleri bir arabulucu aracılığıyla gerçekleştirin.

6. Sınırları belirleyin ve onlara bağlı kalın

Özellikle bu kişiye gerçekten yakınsanız, birisine belirli sınırlar koymak ilk başta zor olabilir. Ancak hangi davranışa katlanmaya hazır olduğunuza karar vermek, sağlıklı bir ilişkinin anahtarı olabilir.

Örneğin anneniz size bebek sahibi olmayı planlarken onlarca kez sorarsa, “Bebek planlarken bana bir daha sorarsanız ayrılırım” diyebilirsiniz. Her zaman belirlediğiniz sınırlara bağlı kalmayı unutmayın, aksi takdirde kişi sizden yararlanmaya devam edecektir.

7. Tüm dikkatinizi onlara verin

Zor insanların sizi rahatsız etmesi muhtemeldir. Ancak savunmacı bir şekilde tepki verirseniz, kişiye size “zorbalık” etmesi için daha fazla güç vermiş olursunuz. Bunun yerine, sorular sorarak dikkati onlara yönlendirin.

Bu nedenle, kişinin size hoş olmayan yorumlar yağdırmaya hazırlandığını hissettiğiniz anda konuyu hemen değiştirin. Bunu, onlara dikkatleri üzerine çekecek, bir süre övünebilecekleri bir şey sorarak etkili bir şekilde yapabilirsiniz.

8. Olumsuz şeyler yerine olumlu şeylere odaklanın

Olumsuz yorumlar yapmayın ve arkadaşça kalın . Kişinin neler yaşadığını bilmiyorsunuz ve belki de davranışları haklı. Örneğin, arkadaşınız geç kalırsa, ona olumsuz bir yorumla veya geç kalmakla suçlamayın. Bunun yerine, onu görmekten mutlu olduğunuzu söyleyin.

Bu sayede arkadaşınız sizden özür dileyip geç kalma nedenini açıklayabilir ve ikiniz de geceye olumlu bir tavırla başlayacaksınız.

Hiç zor bir insanla deneyimin oldu mu? Varsa, bu durumlarda onlarla nasıl başa çıktığınıza dair ipuçlarını bizimle paylaşın.

Favtr.com - zor İnsalar ile başa çıkma

https://www.favtr.com/zor-insanlarla-basa-cikmanin-8-yolu/?feed_id=196&_unique_id=6335c41a56937&Favtr.Com3484Zor%20%C4%B0nsanlarla%20Ba%C5%9Fa%20%C3%87%C4%B1kman%C4%B1n%208%20Yolu

Yorumlar