Dua, Allah ile konuşmakdır!

Bu anlayış, iyi bir yaşam sürmemize yardım etmede uzun bir yol kat edecek ve aynı zamanda ruhsal yolculuğumuzdaki ilerlememizi de artıracaktır. Dualar, doğru bir anlayışla yapıldığında, refahımız ve ruhsal gelişimimiz üzerinde muazzam bir etkiye sahiptir favtr.com Dua, Allah ile konuşmakdır! başlıklı yazısında Dua etmenin ne kadar büyük bir güç olduğunu özetleyen yazımları paylaştı.

Önce ve en önemlisi, bir duanın anlamını anlayalım

Dua Nedir ? Dua, Allah ile konuşmakdır!

Bu kablosuz bir iletişimdir! Bu nedenle, dualar her zaman ve her yerde yapılabilir!

Genelde büyüklerimiz ve gurularımız duaların sabah erkenden kılınmasını tavsiye eder. Fikir şu ki, sabah ilk iş olarak dualarımızı yaparak, kendimizi günlük hayatımızın koşuşturmacasına kaptırmadan önce ona hak ettiği önceliği veriyoruz. Ancak sabah yapmayı beceremezsek, günün herhangi bir saatinde yapsa bile bir zararı olmaz.

Dua, Tanrı'dan bir arama eylemidir
(dua), Tanrı'dan fazladan bir şey istemek, ötesinde olanı arzulamak demektir!

Bir şeyi isteyip de alamadığımız veya yardıma ve rehberliğe muhtaç olduğumuz halde alamadığımız zaman, yüreğimizde sonsuz bir iman, sevgi ve özenle Allah'a dua ederiz. Ve duamız cevaplanıyor!

Favtr.com Dua Etmek

Duamız hak olduğunda mutlaka dua ettiğimiz şeyi alırız.

Titreşimsel düzeyde, dualar, yardım istediğimiz ilahi varlıkların enerjilerini harekete geçirir. Gerçekten onların yardımını arayan herkese yardım etmeye hevesli olan ilahi göksel tanrıların (Dev-Devis) orduları vardır. İnsanların doğru yolu bulmalarına yardım etme arzuları nedeniyle, kredilerine dayanan muazzam bir liyakat karmalarına sahiptirler. Ve onlar artık varoluşun semavi planlarında oldukları için, rehberlik ve ruhsal anlayış arayan bireylerin barış ve kalıcı mutluluk yolunda ilerlemelerine yardımcı olacak özel güçleri vardır . Ama bunu onlardan istemek zorundayız! Kaybolduğumuzda durup birine hedefimize giden doğru yolu sormaz mıyız?! Namaz kılmak da buna benzer.

Dua, Tanrı'ya özel bir istektir
Tanrı'ya dua
dua, Tanrı'dan daha büyük bir anlam istemektir! Dua, amacımıza ulaşmak için sahip olmadığımız gücü istemektir .

Örneğin,
amacımız başkalarını mutlu etmekse, her sabah beş defa gönülden şu duayı okuruz: "Ey Allah'ım! Bu dünyada hiçbir canlı, benim aklımla, konuşmamla, bedenimden en ufak bir zarar görmesin." Diyelim ki biri bize kötü davrandı, o kişiyi lütfetmesi için Rab'be dua edeceğiz. Kişiyi değiştirmeye çalışmak yerine ona karşı iyi niyetli olmak daha iyidir.

Dualar kişinin kötü zamanlarında çapa rolü oynar
Bazen insan kaderini değiştirmek için dualara başvurur. Örneğin, bir hastalıktan muzdaripsek veya bir talihsizlik yaşamışsak, karmalarımızı temizlemesi için Rab'be dua ederiz.

Peki, dualar kötü durumlarımızı temizlemeye yardımcı olur mu? Anlayalım…

Açılan karmaların farklı türleri vardır . Bir tür karmalar dualarla temizlenebilir, ikinci tür gerçek ruhsal çabayla (purusharth) temizlenebilir ve üçüncü tür, ne kadar çaba sarf edersek edelim, acı çekmekten başka bir alternatifimiz olmayacak şekildedir. Üçüncü tür çok yapışkandır.

Dini metinlerde, bu yapışkan veya yoğun karmalar, kişinin her ne pahasına olursa olsun karmaya katlanmak zorunda olduğu 'nikachit' karmaları olarak adlandırılır. Ancak, o zaman kişi dualarla biraz rahatlayabilir. Bu nedenle, her zaman dua etmek önemlidir. Dualar karmayı çözmeye yardımcı olmayabilir, ancak bu aşamadan geçmek için içsel istikrar ve barış sağlayarak bu karmayı taşıyan kişiye rahatlama getirir.

Karmamız bize acı verdiğinde farkındalık ortaya çıkar. İşte o zaman Tanrı'ya 'Aman Tanrım, beni bu karmalardan kurtar' diye dua ederiz. İşte o zaman farkındalık oluşur. Tanrı farkındalık vermez; farkındalığın ortaya çıkması O'nun adını almakla olur.

Dua, şüphelerimizi ve endişelerimizi teslim etmek demektir

Dua teslim olmak demektir

Hayatta herhangi bir zorlukla karşılaştığımızda, Tanrı'ya dua ederiz. Bu, duanın tüm şüphelerimizi ve endişelerimizi, tüm planlarımızı ve karışıklıklarımızı Tanrı'nın nilüfer ayaklarına teslim etmek anlamına geldiği anlamına gelir.

Tanrı her zaman insanın endişelenmemesi gerektiğini söyledi. Endişe , herkesin en yüksek egosudur. Sürekli bir 'Yapması gereken benim' duygusu olduğunda endişeler ortaya çıkar

: “Tanrı'ya inancı olmayan kişi endişelenir. Allah'a gerçekten inanmış olsaydınız, her şeyi O'na bırakır ve huzur içinde uyursunuz. Kim böyle endişelenir ki? O halde Allah'a iman edin. Tanrı söylediklerinizi dinlemiyor muydu?”

Dua varlığımızı yükseltmek için bir araçtır
dünya için dua
Her ebeveyn, çocuklarına her sabah banyo yaptıktan sonra temiz bir kalple,
'Aman Tanrım! Lütfen bana ve dünyadaki herkese doğru aklı ver. Dünyaya kurtuluş bahşet'.

Bir ebeveyn olarak bunu yaparsanız, çocuklarınıza iyi değerler aşılamayı başarmışsınız demektir . İlk başta çocuklar itiraz edebilir, ancak bir süre sonra dua etmek kendilerini iyi hissedecek ve olumlu cevap vereceklerdir.

Bir çocuk genellikle erken yaşlardan itibaren duaların değerini öğrenir. Bu, kişinin Tanrı'nın duaları dinlediğine dair kesin bir inancı geliştirdiği zamandır, çünkü yürekten yapılan dualar kesinlikle sonuç verir. Ve hiçbir zaman, Tanrı çocuğun sonsuza kadar en iyi arkadaşı olur!

Dua insanı alçakgönüllü yapar

Kişi eğilip dua ederken el ele tutuştuğunda, henüz pek çok şeyi öğrenmemiş olduğunu kabul eder. Yani dua ettiğimizde egomuzu yüceltiyor ve içimizdeki kirleri boşaltıyoruz. Kişinin egosunu düşürmesi başlı başına ruhsal olarak yükselen bir süreçtir, sahte Benlik duygumuz üzerindeki sıkı tutuşumuzu yavaş yavaş çözmenin bir yoludur. Tanrı'dan egomuzu tamamen yok etmesi için güç için dua ettiğimizde, mutlak bir alçakgönüllülük geliştiririz .

Dua bizi yavaş yavaş O'nun gibi yapar

Ruhsal olarak yüksek varlıkların elde ettiği aşkın nitelikleri övenler; yavaş yavaş o kişi kendini, içindeki bu nitelikleri çaba harcamadan geliştirirken bulmaya başlar. Bu dikkate değer bir ilkedir! Dua ettiğimizde, dışsal olarak dikkatimiz, dua ettiğimiz ruhsal olarak yüksek varlıkların yüce niteliklerine odaklanır ve içsel olarak bu nitelikleri taklit etmek için gizli ama güçlü bir özlem vardır.

Duanın Kabul Olacağı 9 Vakit Hangisi

Duanın Kabul Olacağı 9 Vakit Başlıklı Video İçeriğini İzliyebilirsiniz.

https://youtu.be/fHUAUJdVQzU

Dua, Allah ile konuşmakdır! Başlıklı yazımızı beğendiniz mi? İçeriği beğendiyseniz Yan tarafta bulunan paylaşım butonlarına tıklayarak arkadaşlarınıza Dua, Allah ile konuşmakdır! konusunda destek olabilirsiniz!

https://www.favtr.com/dua-allah-ile-konusmakdir/?feed_id=496&_unique_id=635c29344d7d5&Favtr4580Dua%2C%20Allah%20ile%20konu%C5%9Fmakd%C4%B1r%21

Yorumlar