İlahi Sır Hacamat Nedir ? Hacamat Günleri

Hacamat nedir?

Hacamat tedavisinin yaklaşık 5000 yıllık tarihi bulunmaktadır eski tedaviler arasında yer alan bu tedavi yöntemi aynı zamanda Babil, Mısır, Çin kaynaklarında hacamat işleminin , bu medeniyetler tarafından oldukça etkin bir şekilde hastalıkların iyileştirilmesi maksatlı kullanıldığını görebilirz favtr.com tarafından düzenlenen yazımızda Hacamat günleri Hacamat Faydaları Hacamat zararları gibi bir çok soruya cevap vermiş olacağız . Önceliğinde Hacamat Nedir ? sorusu ile başlayalım Dilimize “Hacamat” olarak ismi geçen bu tedavi, Arapça “Hijamah” kelimesinden alınmış olup, “emme” anlamına gelmektedir. Uzak doğu kültüründe ise aynı tedavi “wet cupping therapy” yada Türkçe’siyle “yaş kupa tedavisi” olarak bilinir.

Hacamat ıslak çukurluğudur. Emmek anlamına gelen “hacm” kelimesinden türetilmiştir. Hacamat, vücuttaki belirli noktalara (ağrının durumuna ve konumuna bağlı olarak) küçük kesikler atmayı ve zehirli kanı çıkarmak için bu bölgelere vantuz yerleştirmeyi içerir. Kupa çekmenin en eski, en sık kullanılan ve çoğu zaman en etkili yöntemidir.

"Gerçekten de, sahip olduğunuz en iyi ilaç hacamattır." (Enes bin Malik, sahih Buhara 5371).

Hacamat Ne İşe Yarar ?


Hacamat tedavisi çok faydalı bir tedavidir ve çok çeşitli sağlık sorunlarına yardımcı olabilir. Bu koşullardan bazıları şunlardır:

  • Kronik veya akut ağrı
  • Baş ağrısı
  • Detoksifikasyon
  • Artrit
  • Enflamasyon
  • Sindirim sağlığı
  • Adet sağlığı
  • Kısırlık
  • Prostat sorunları ve hormonal disfonksiyon
  • Uykusuzluk hastalığı
  • Kronik yorgunluk

Kimlere Hacamat Yapılamaz ?

Aspirin, varfarin vb. gibi kan sulandırıcı ilaçlar alıyorsanız, kesi yeri düzgün kapanmayacağından, enfeksiyon riskinizi artıracağından, hacamat yapamazsınız. Lütfen doktorunuza görünün, size Hacamat yapmak için kan sulandırıcı ilaçlarınızı kısa bir süreliğine bırakmanıza izin verilip verilmediğini veya yapamıyorsanız size tavsiyede bulunacaklardır. Bu durumda doktorunuzdan bir sevk almamız gerekecek.

Ayrıca ölümcül hastalığı olan biri için önerilmez.

Bahsedilen iki senaryo sizinle ilgiliyse, lütfen rezervasyon yaparken kliniğe haber verin.

Hacamat tedavimden önce ne yapmalıyım?


Tedavinizden 3 saat önce aç kalmanız tavsiye edilir.
Detoksifikasyona yardımcı olmak için tedavinizden önce 1-2 bardak su için
Tedavinizden önce banyo yapın veya duş alın. Bu, kan dolaşımınızı artıracak ve tedaviden önce kaslarınızı gevşetecektir.
Randevunuz öncesinde hacamat yaptırmak istediğiniz yerlerin etrafında bulunan tüyleri tıraş edin.
Hacamat dönemimiz çok yoğun olduğundan kolayca değiştirebileceğiniz rahat bir şeyler giyin.

https://youtu.be/2KSEeve-Yng

Hacamat tedavisinden sonra başka terapiler yapabilir miyim?


Hacamat tedavinizden sonra kesilerin düzgün bir şekilde iyileşmesi ve çukurlaşma izlerinin azalması için vücudunuzu birkaç gün dinlenmeye bırakmanızı tavsiye ederiz. Terapistlerimiz, tedavinizden önce duruşunuzu ve yaşam tarzınızı değerlendirecektir. Terapistiniz size bütüncül bir şekilde davranacak ve sizi en iyi sağlığınıza geri getirmenize yardımcı olacak başka terapiler önerebilir, örneğin kurum içi tedavimiz:

Fizyoterapi
Egzersiz tedavisi
Diyetisyen
Çin tıbbı uygulayıcısı
Peygamber tıbbı konsültasyonları
Masaj terapistleri

Hacamat için önerilen tarihler ne zaman?


Kameri ayın 17, 19 ve 21. günlerinde hacamat yapılmasını tavsiye eden Hadisler vardır. Ancak bunun aksini bildiren hadisler de vardır.

Tavsiyemiz: Genel bir detoks için hacamat yapıyorsanız, çünkü sünnettir ve aceleniz yoksa, o zaman randevunuzu kameri ayın 17, 19 ve 21. günlerinde alın. Ancak, belirli bir amaç için, örneğin bi
r yaralanmayı tedavi etmek için Hacamat yapıyorsanız, istediğiniz zaman Hacamat yapmaktan çekinmeyin.

Tavsiye edilen tarihler dışında hacamat yapabilir miyim?


Evet yapabilirsin! Belirli bir durumu tedavi etmek için hacamat yapıyorsanız, örneğin bel ağrısı veya artritik ağrı vb., o zaman herhangi bir zamanda Hacamat yapabilirsiniz.

Hacamat İşlemi Ne kadar sürer?


Hacamat görüşmelerimiz 30 dakika sürmektedir.

Hacamat ağrılı mıdır?


Vantuzların uygulanması, cildinize elektrikli süpürge yerleştirmek gibi bir his verir ve kesikler hafif bir çizik gibi hissettirir. Merak etme; Ağrı nedeniyle hacamat tedavisini tamamlayamayan hiç kimsemiz olmadı. Hastalara tedavi sırasında yavaş ve rahat nefes almalarını tavsiye ediyoruz çünkü bu, kaslarınızdaki gerginliği hafifletmeye yardımcı olacak ve daha iyi kan akışını teşvik edecektir.

https://youtu.be/PXezEyU0aN4

Çukur izlerinin kaybolması ne kadar sürer?

Çukurluk izleri cilt tipinize bağlı olarak ilk hafta içinde çok açık renkli olacaktır. Genellikle çukurlaşma izleri 10-14 gün içinde kaybolur. Çukur izleri hala görünürken güneşte bronzlaşmaktan kaçının.

Ne sıklıkla hacamat yaptırmalıyım?


Yılda 2-3 kez hacamat yaptırmanızı öneririz. Vücudunuz için mükemmel bir detoks.

Terapistiniz yüksek düzeyde toksin çıktığını tespit ederse, sizi 3 ay boyunca art arda ayda bir Hacamat yapmak için bir detoks programına yerleştirmenizi önerebilir. Terapist, aşırı toksinlerin kök nedenini belirlemeyi hedefleyecektir.

Terapist kaç bardak uygulayacak?

Hacamat Kupa İşlemşi


Terapistiniz öncelikle kupa tedavisinin amacını değerlendirecek ve belirleyecektir (örn. genel bir detoks veya diz veya bel ağrısı vb. için). Bardak sayısı vücudunuzun büyüklüğüne ve bulunduğunuz yere bağlı olacaktır. Genelde erkekler için 9, kadınlar için 5-9 fincan uygulanır.

Kan bağışlamakla hacamat yaptırmak arasındaki fark nedir?

Kan bağışı genellikle Hacamat ile karıştırılır, ancak ikisi de yöntemleri ve vücut üzerindeki etkileri bakımından çok farklıdır. Kan bağışı yaptığınızda, kan doğrudan damarlarınızdan çıkarılır. Ancak Hacamat, cildinizin altındaki ve kaslarınızın içindeki kanı çıkarmaktır.

Hamileysem hacamat yapabilir miyim?


Hamilelik sırasında hacamat yasaktır ve bir kadının hamileliğinin hangi aşamasında olduğuna bağlı olarak düşük veya erken doğumla sonuçlanabilir. Hamilelik sırasında ağrı veya sancı çekiyorsanız, Fizik Tedavi veya Kayropraktik gibi diğer doğal tedavileri aramak en iyisidir..

Doğumdan ne kadar sonra hacamat yaptırabilirim?


Doğumdan sonra vücudun dinlenmesi ve güç kazanması için hacamat yaptırmadan önce en az 2 ay beklemenizi öneririz.

Bir not olarak, Hacamat doğumdan sonra, özellikle doğum sırasında epidural enjeksiyon yaptıran ve uzun süreli sırt ağrısı çeken kadınlar için mükemmel bir detokstur.

Adetliysem Hacamat yapabilir miyim?


Evet, kadınların adetliyken hacamat yaptırması güvenlidir. Bir kadın ağır bir adet dönemi geçirmedikçe ve kendini iyi hissetmiyorsa, İslami veya tıbbi bir yasak yoktur.
Evet yapabilirsin.

Hacamat, süt kanallarının tıkanarak göğüslerin çok sert ve ağrılı olmasına, ateş ve enfeksiyon riskine neden olduğu bir durum olan mastitis vakalarını önlemeye yardımcı olabilir. Asla doğrudan göğüs bölgesini yapmamalısınız .
İslami açıdan bu konuda görüş ayrılığı vardır ve onların uyduğu görüşü almak gerekir.

Doğurganlık İçin Hacamat Yaptırın

Gebe kalmakta zorlananlar için, Hacamat aramadan önce altta yatan sorunları kontrol etmek için doktorunuza danışmanız önemlidir. Bir kadının doğurgan günlerinde ve 'bereketli pencere' olarak da bilinen yumurtlama döneminde Hacamat yapmaktan kaçınılması önerilir. Bu pencere, bireyin döngüsüne bağlı olarak değişecektir.

Yumurtlama gerçekleştikten sonra, gebe kalma olasılığı vardır, ancak 10-14 gün sonraya kadar evde yapılan gebelik testinde görünmeyebilir. Hacamat yapmadan önce normal adet döngüsünün başlamasını bekleyin, ancak her zaman hastadan Hacamattan önce evde hamilelik testi yapmasını isteyin.

Doğurganlık için Hacamat yapmak için en uygun zaman, adet döngüsünün ilk gününden doğurgan günlerin başlamasına kadardır (doğurganlık döneminden önce, Hacamattan kurtulmak için zaman tanıyın). Bir Hacamat tedavi planının yanı sıra, müşteriye genel diyet ve yaşam tarzı seçimlerini izlemesini ve gerekli değişiklikleri yapmasını tavsiye edin.

Çocuğum hacamat yapabilir mi?

Çok güçlü bir ihtiyaç olmadıkça ve alternatif seçeneklerin eksikliği olmadıkça, bir çocuğa Hacamat yapılmamasını şiddetle tavsiye ederiz. 16 yaşından küçük çocuklara bir ebeveyn eşlik etmelidir ve doktorlarından sevk almamız gerekmektedir.

Kupa Tedavisi WikiPedia

Doğru ve deneyimli Kişiler Hacamat Yapmalı

Hacamatı Deneyimli ve Sertifika Sahibi olmalılar

İlahi Sır Hacamat Nedir ? Hacamat Günleri Başlıklı yazımızı beğendiniz mi? İçeriği beğendiyseniz Yan tarafta bulunan paylaşım butonlarına tıklayarak arkadaşlarınıza İlahi Sır Hacamat Nedir ? Hacamat Günleri konusunu paylaşarak keyifli bir makale okumalarını sağlayabilirsiniz!

https://www.favtr.com/ilahi-sir-hacamat-nedir-hacamat-gunleri/?feed_id=526&_unique_id=63602281c2340&Favtr4644%C4%B0lahi%20S%C4%B1r%20Hacamat%20Nedir%20%3F%20Hacamat%20G%C3%BCnleri

Yorumlar