Karanfil Yemenin Vucudunuza Etkisi

Endonezya'ya özgü yaprak dökmeyen karanfil ağacının açılmamış kokulu pembe çiçek tomurcuklarıdır. Onlar dünyanın en popüler baharatlarından biridir. Karanfil, eklendiği yemeklere verdikleri tatlı tadın yanı sıra tıbbi özellikleriyle de bilinir.

1. Bağışıklık sistemini güçlendirirler.

Karanfil, bağışıklık desteği için yiyebileceğimiz en iyi yiyeceklerden biridir, çünkü  vücuttaki beyaz kan hücrelerinin miktarını artırarak enfeksiyonlarla savaşmamıza yardımcı olur. Ve hepsi içerdikleri C vitamini sayesinde .

2. Sindirimi iyileştirir.

Karanfil , sindirim enzimlerinin salgılanmasını arttırdığı için sindirim sorunlarına çare olarak kullanılabilir . Ayrıca mide bulantısını azaltırlar. Karanfilin sindirim sağlığını destekleyen ve kabızlığı önlemeye yardımcı olan lifle dolu olduğundan bahsetmiyorum bile . Karanfil ile sindirim sorunlarını tedavi etmenin en iyi yolu, onları toz halinde veya bal ile kavrulmuş halde tüketmektir.

3. Diş ağrılarını hafifletebilirler.

Bu baharat aynı zamanda lokal anestezik özelliklere de sahiptir . Diş ağrınız varsa, diş hekimine gidene kadar rahatsızlığı gidermek için rahatsız edici dişin üzerine bir karanfil koyun.

4. Sağlıklı bir karaciğere katkıda bulunurlar.

Karaciğer vücudumuzu detoksifiye etmekten ve aldığımız ilaçları metabolize etmekten sorumludur. Karanfil yağında bulunan öjenol , karaciğer fonksiyonunu iyileştirir .

5. Vücuttaki ağrı ve iltihabı azaltmaya yardımcı olurlar.

Eugenol ayrıca karanfillere analjezik ve anti-inflamatuar özelliklerini verir. Bundan yararlanmanın bir yolu, bu baharatı baş ağrısı ilacı olarak kullanmaktır. Bunu 2 yoldan biriyle yapabilirsiniz: tüketin veya topikal olarak kullanın. Tüketmeyi tercih ederseniz karanfil tozu ve kaya tuzunu bir bardak sütle karıştırıp baş ağrınızı dindirmek için içebilirsiniz. Topikal olarak kullanmak isterseniz, karanfilleri hindistancevizi yağına batırabilir ve rahatlamak için şakaklarınıza masaj yapabilirsiniz.

6. Kemikleriniz ve eklemleriniz için iyidirler.

Karanfil, kemik ve eklem sağlığını destekleyen flavonoidler, manganez ve öjenol gibi belirli elementler içerir. Bu maddeler kemik yoğunluğunu arttırır , kemik dokusunun oluşumunda görev alırlar ve sağlıklı mineralleri kemiklerimize taşırlar.

7. Antibakteriyel özelliklere sahiptirler.

Buenos Aires Üniversitesi'nde yürütülen bir araştırma, karanfilleri E. coli ve stafilokok gibi bazı ciddi bakterilere karşı teste tabi  tuttu . Araştırma, karanfil yağının  bu bakterileri yok etmede etkili olduğunu gösterdi . Çay ağacı yağı, karanfil ve fesleğen ile yapılan bir bitkisel gargara tarifi bile var. Belçika'daki KU Leuven Üniversitesi Periodontoloji Bölümü'ne göre , bu doğal gargara diş eti sağlığını iyileştirebilir ve sadece 21 gün kullanıldıktan sonra ağızdaki bakteri ve plak miktarını azaltabilir.

8. Antioksidanlarla doludurlar.

9. Kan şekerini düzenlemeye yardımcı olabilirler.

Karanfil, şeker hastalığı gibi kan şekeri sorunları olan kişiler için mükemmeldir, çünkü vücutta insülin gibi davranırlar . Kanınızdaki fazla şekeri hücrelerinize aktarmaya, dengeyi yeniden sağlamaya ve kan şekerinizi kontrol altında tutmaya yardımcı olurlar.

10. Kanın pıhtılaşmasını yavaşlatırlar.

Karanfilde bulunan öjenolün  kanın pıhtılaşmasını yavaşlattığı bilinmektedir . Bunun kan inceltici ilaçlarla kötü tepki verebileceğini unutmayın. Diyetinize daha fazla karanfil eklemeye başlamadan önce doktorunuza danışmanız gerekir.

Yemeklerinizde karanfil kullanıyor musunuz? Sağlığa faydalarını biliyor muydunuz?

https://www.favtr.com/karanfil-yemenin-vucudunuza-etkisi/?feed_id=298&_unique_id=63429e4338e2e&FAVTR3763Karanfil%20Yemenin%20Vucudunuza%20Etkisi

Yorumlar