Nano Diamond Pil Nükleer Elmas Piller

Nano Diamond pil Nükler Elmas Piller ; Başlıklı yazımızda favtr.com tarafından Nano Diamond pil nedir ? Nükleer Elmas Pil Ne demek ? sorularına yazılı ve görsel cevap vereye çalılşacağız , gündelik hayatımızda kullanımı giderek artan Pil kullanımının , dijitalleşen dünyamız da daha çok ihtiyaç duyulan enerji deposu olmaya başladı elektrikli araçlardan , akıllı telefonlardan, dizüstü bilgisayarlardan ve çok daha fazlasından pil gücüne giderek daha fazla güveniyoruz. Bilim adamları, insanlığın artan pil ihtiyacını, endüstri 4.0'ın etkin olduğu bir dünyaya yanaşır şekilde yükseltmek için hızla bir nükleer elmas pil geliştiriyorlar.

Şu anda bu makaleyi, bugün bulunan en yaygın pil olan lityum iyon pille çalışan bir cihazda okuyorsunuz. Ancak bu pillerin de sınırları vardır. Hassas, maliyetli, bakımı ağır ve kullanım ömürleri bittikten sonra çevreyi kirletirler.

Lityum iyon piller de nispeten kısa bir ömre sahiptir ve kullanımda olsun ya da olmasın bu ömür tükenir. İnsanlığın daha iyi pillere ihtiyacı var.

Nano Diamond pil nedir ?

Nano Diamond pil nedir ? Ana güç kaynağı olarak nükleer atıkları ve ısı ileten elementleri olarak elmasları kullanan nükleer Elmas pilin, ortalama 28.000 yıla kadar dayanabileceği, anlaşılmaz uzun bir süre. dayandığı ön görülüyor Telefonunuz nükleer elmas pille çalışıyorsa, bir yürüyüşte veya bir gece dışarı çıkarken şarj etmek konusunda endişelenmenize gerek kalmayacak anlamadına geliyor .

Tüketici elektroniği bir yana, pil günümüz endüstrisinin çoğunu dönüştürmeyi vaat ediyor ve uzay araçları, uydular, yüksek irtifa dronları ve sağlık cihazları gibi şeyler için faydalı çünkü temelde sonsuza kadar dayanıyorlar.

Bu tür şeylerin, değiştirilmesi maliyetli ve zahmetli olacağından, özellikle pil cihaza gömülü olduğundan, işlevsel kalabilmesi için mümkün olduğunca uzun ömürlü piller gerektirir.

Favtr.com Nano piller Nükleer Elmas Pil

Nükleer Elmas Pil Hakkında

Bristol Üniversitesi'ndeki araştırmacılar, fizikçiler ve kimyagerler, şu anda radyoaktif elmas piller olarak bilinen pilleri geliştirmeye 2016'da başladılar. Bu pilleri, nükleer atıkların beta bozunmasıyla güçlendirildiğini gösteren betavoltaik bir alet olarak pazarladılar.

Bir atomun çekirdeğinde çok fazla parçacık olduğunda, daha kararlı bir proton-nötron oranı oluşturmak için bazılarını serbest bırakır. Bu süreç beta bozunması olarak bilinir. Bu, yüksek hızlı ve yüksek enerjili elektronlar veya pozitronlar olarak da bilinen birçok beta parçacığı içeren beta radyasyonu olarak bilinen bir tür iyonlaştırıcı radyasyonun üretilmesiyle sonuçlanır.

Tipik bir betavoltaik hücre, ince radyoaktif malzeme katmanları arasına sıkıştırılmış yarı iletkenlerden oluşur. Nükleer malzeme tarafından bozunma sırasında salınan beta parçacıkları, yarı iletkende elektronları serbest bırakarak bir elektrik akımına neden olur. Radyoaktif kaynağın güç yoğunluğu, yarı iletkenden uzaklaştıkça azalır. Sonuç olarak, nükleer piller, geleneksel pil türlerinden önemli ölçüde daha az etkilidir. Polikristal elmas (PCD) burada resme giriyor.

Sentetik elmas üretmek için sıklıkla kullanılan bir prosedür olan kimyasal buhar biriktirme, nükleer elmas pil oluşturmak için kullanılan yöntemdir. Araştırmacılar, ışınlanmış reaktör grafit bloklarında bulunan radyoaktif element Karbon-14'ü içeren radyoaktif metan kullanarak, radyoaktif elmaslar oluşturmak için prosedürü uyarladılar. Bu elmaslar yarı iletken ve radyoaktif kaynaklar olarak işlev görme kapasitesine sahiptir.

Beta radyasyonuna maruz kaldığında şarj gerektirmeyen uzun ömürlü bir pil elde edeceksiniz. Yüzlerce yıl boyunca, yeniden şarj edebilir. Tek bir pil teorik olarak değiştirilmeden veya yeniden şarj edilmeden bin yıldan fazla kullanılabilir.

28.000 Yıl Bitmeyen Muhteşem Nükleer Pil

28.000 Yıl Bitmeyen Muhteşem Nükleer Pil Başlıklı Video içeirğini daha fazla bilgi almak adına izleyebilirsiniz.

https://youtu.be/g3ldXqdP7bk

Nano Diamond pil Nükleer Elmas Piller Başlıklı yazımızı beğendiniz mi? İçeriği beğendiyseniz Yan tarafta bulunan paylaşım butonlarına tıklayarak arkadaşlarınıza Nano Diamond pil Nükleer Elmas Piller konusunu paylaşarak Keyifli bir makale okualarını sağlayabilirsiniz!

https://www.favtr.com/nano-diamond-pil-nukler-elmas-piller/?feed_id=508&_unique_id=635e56e8a0e32&Favtr4608Nano%20Diamond%20Pil%20N%C3%BCkleer%20Elmas%20Piller

Yorumlar