Yapay Zeka Terimini Kim Başlattı?

Favtr tarfından düzenlenen makalemizde Yapay zeka içeriği ile ilgili yazımsal ve görsel eğitici bilgiler bulunmaktadır. Keyifli okumalar dileriz ; öncelikli olarak Yapay zeka denilince akla ilk gelen bilimkurgu filmleri ve insanlıkla yan yana yaşayan parlak robotlar gelebilir. Yine de yapay zekanın tarihi, insan düşüncesi ve onun sembolik sistemi üzerine kafa yoran eski klasik filozoflara kadar uzanabilir. Yine de yüksek AI (yapay zeka ) kavramlarına ulaşmak o kadar basit değildir

Yapay Zeka terimini kim başlattı ?

( Yapay Zeka )AI neden AI olarak adlandırılır ? Ai adının kökeni bu alandaki öncülerden ve en önemli yenilikçilerden birinden gelmektedir: John McCarthy, dünya çapında Yapay Zekanın 'nin babası olarak anılır. Bilgisayar Bilimi ve Yapay Zeka alanına yaptığı olağanüstü katkılar arasında John, 1950'lerin ortalarında, akıllı makineler yapma bilimi ve mühendisliği olarak tanımladığı AI (Yapay Zeka) terimini ortaya attı.

Yapay Zeka adını yaratan John McCarthy, Yapay Zeka'nın babası olmasının yanı sıra saygın bir bilgisayar ve bilişsel bilim adamıydı. McCarthy, 1956 yazında Dartmouth College'da bir konferans sırasında Yapay Zeka tanımını tanıttı ve Yapay Zeka araştırma çağını başlattı. Yanındaki katılımcılar, onlarca yıl boyunca Yapay Zeka araştırmasının liderleri oldular.

McCarthy ayrıca robotikte ve çeşitli bilimsel uygulamalarda kullanılan kıyaslama programlama dili olan Lisp'i ve kredi kartı dolandırıcılık tespitinden uçuş programlarına kadar çok sayıda internet tabanlı hizmeti icat etti.

Favtr.com John McCarthy Yapay Zekanın Mimarı

John McCarthy, Stanford Üniversitesi'nde kendi kendini süren bir arabanın ön versiyonları üzerinde çalıştığı bir yapay zeka laboratuvarı kurdu. Robot bilinci ve özgür irade üzerine makaleler yayınladı ve sağduyulu insan karar verme sürecini daha kesin olarak anlayan veya kopyalayan programlar yapmak için çalıştı.

Büyük bir John McCarthy buluşu, birçok kişinin merkezi bilgisayara bağlanarak veri göndermesine izin veren, bilgisayarlı zaman paylaşımı veya ağ oluşturmanın bir prototipiydi. 1960 yılında, hesaplamanın bir gün kamu hizmeti olarak düzenlenebileceğini ve bulut bilişim kavramının doğduğunu belirtti. AI'nın babası 1966'da dünyanın dikkatini çekti; Rusya'daki rekabete karşı telgraf yoluyla bir dizi dört senkronize bilgisayar satranç maçına ev sahipliği yaptı. Maçlar birkaç ay sürdü ve sonuç, Yapay Zeka için iki kayıp ve iki beraberlik oldu.

Günümüzde Yapay Zeka

Günümüzde Yapay Zeka 'yı oldukça sık kullanıyoruz, ancak genellikle belirli günlük işlerin aslında Yapay Zeka destekli olduğunu bilmiyoruz. Birkaçını saymak gerekirse, çevrimiçi alışveriş, web aramaları, çeviri, sohbet robotları ve siber güvenlik için yapay zeka destekli uygulamalar ve araçlar kullanıyoruz. Sağlık sektörü, tarım sektörü ve finans sektörü gibi birçok sektör, yapay zekayı basitleştirmek için yapılarına uygular: birçok şirket, envanterlerini otomatikleştirmek ve tedarik zincirlerini yükseltmek için yapay zekadan yararlanır. E-ticaret kayda değer bir büyüme yaşadığı ve giderek daha fazla öne çıktığı için firmalar paralarını dijitalleşme ve e-ticarete harcıyorlar. E-ticareti kullanan her işletme, tedarik zincirinin yanı sıra deposunu da etkin bir şekilde yönetmelidir. Yapay zeka ile siparişleri işlerken hatalı aksilikleri en aza indirebilirler ve bu da teslimat sürelerini kısaltır. Sağlık sektörü ile ilgili olarak, hastalıkları teşhis etmek ve hasta sağlığını takip etmek için kullanılan makineler; AI ayrıca, birden fazla sektöre ve işletmeye yardımcı olan devasa veri teknolojisinin geliştirilmesine de yardımcı olur.

Verilerin analiz edilmesi ve doğru yorumlanması, kuruluşların rekabet avantajını korumaları ve karlılığı sürdürmeleri için temel bir ihtiyaçtır. Büyük veri karmaşıktır ve hızla üretilir. Geleneksel verilerin işlenmesi yeterli değildir; bu yüzden büyük verilerle başa çıkmak için yapay zeka destekli araçlara ihtiyaç var.

Yapay Zekayı Gelecekte Neleri Bekliyor ?

Yapay Zeka'nın bugünümüz üzerindeki etkisine tanık olduktan sonra, yarınımızı şekillendirmemize nasıl yardımcı olabileceğini görelim. Yapay zeka, insanlığın karşılaştığı birçok engelin çözülmesine önemli katkılar sağlayarak gelecekte çok daha fazlasını başaracak. Yapay Zeka kanser teşhisini iyileştirecek ve psikotik rahatsızlıkların tespiti. Ek olarak, hataların azaltılmasına ve çok sayıda çalışan personelin tamamlanması gereken insan yaşamı işlevlerinden tekrarlayan veya tehlikeli görevlerin ortadan kaldırılmasına yardımcı olabilir ve yapay zeka tarafından otomatikleştirilebilir ve yapılabilir. Çalışan insanlar ve kurumsal dünya, yapay zekanın varlığıyla daha verimli hale gelecek, yalnızca Yapay Zeka küresel ısınma ve iklim değişikliği gibi insanlığın karşı karşıya olduğu krizleri çözmeye yardımcı olabilir. Yollarda ve işyerlerinde daha az kaza ile araçlara güç vermekten insan gücüyle el ele çalışmaya kadar gelecek, AI için parlak. Bilim adamları ve hatta bilimkurgu fanatikleri, sonunda yapay zekanın bizim yerimize geçeceği fikrini tartışabilirler,

İnovasyona ve teknolojinin bize sunduğu yeni güzel şeylere alışmaya başladığımızdan, çoğu zaman Yapay zeka ile iletişim halinde olduğumuzu bilmiyoruz. İnsanlar, kullandıkları alet ve yazılımların perde arkasını ve bilimini düşünmeyi bırakmıyorlar.

Yapay Zeka olmadan, dünyanın artık sanal asistanları olmayacak, web'de veya günlük kullanım akıllı telefonları olmayacak. Yapay zeka, daha önce hiç var olmadığını düşündüğümüz sorunlara pek çok çözüm sunuyor. Yapay zekanın babası John McCarthy'nin etkisini anlamak için bir an düşünmeniz yeterli olacaktır.

Yapay Zeka Belgeseli

Yapay Zeka Belgeseli Başlıklı video içeriğini izleyerek konu hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.

https://www.favtr.com/yapay-zeka-terimini-kim-baslatti/

https://youtu.be/LpNANdNb1VU

Yapay Zeka Terimini Kim Başlattı? Başlıklı yazımızı beğendiniz mi? İçeriği beğendiyseniz Yan tarafta bulunan paylaşım butonlarına tıklayarak arkadaşlarınıza Nano Diamond pil Nükleer Elmas Piller konusunu paylaşarak Keyifli bir makale okualarını sağlayabilirsiniz!

https://www.favtr.com/yapay-zeka-terimini-kim-baslatti/?feed_id=514&_unique_id=635e6048e2ca5&Favtr4616Yapay%20Zeka%20Terimini%20Kim%20Ba%C5%9Flatt%C4%B1%3F

Yorumlar