Alzheimer Bilimi Nedir ?

Alzheimer Bilimi Nedir ? bu ölümcül, tedavi edilemez hastalık yaklaşık 5,8 milyon insanı etkiliyor.ve yaşam kalitelerini büyük ölçüde etkiler. Araştırmacılar ve kurumlar, Alzheimer bilimini ortaya çıkarmak için - hastalığın nedenlerini, tedavilerini ve hatta hastalığa sahip insanların sayısı artmaya devam ettikçe muhtemelen bir tedavi bulmak için - çabalıyorlar.

Bu, unutkanlıkla başlayan ve zamanla işlev ve çevreye tepki verme yeteneğinde bir düşüşe kadar ilerleyen, şaşırtıcı derecede yaygın, yaşa bağlı bir durumdur. Ancak Alzheimer öncelikle 65 yaş üstü nüfusu etkileyen bir hastalık olsa da, daha genç insanlara da teşhis konulabilir. Erken başlangıçlı Alzheimer, 30'lu, 40'lı ve 50'li yaşlardaki insanları etkileyebilir. Bu makale Alzheimer'a neyin sebep olduğunu inceleyecek ve Alzheimer bilimini, bir kişi hastalıktan muzdarip olduğunda beyinde gerçekte neler olduğunu ve olası tedavileri inceleyecektir.

Alzheimer Hastalığı Nedir?

Alzheimer hastalığı bir demans türüdür ve Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine göre en yaygın türdür. Durum, beynin dili, hafızayı ve düşünceyi kontrol eden alanlarını etkiler. Hastalığın tedavisi yoktur ve tedaviler şu anda sınırlıdır. Ne yazık ki, Alzheimer nihayetinde ölümcüldür.

Alzheimer Bilimi Nedir ?

Alzheimer Demanstan Nasıl Farklıdır?

İnsanlar sıklıkla Alzheimer ve bunamayı birbirinin yerine kullansa da, bunlar aynı şey değildir. Alzheimer, bunama vakalarının %60 ila %80'ini kapsar, ancak vasküler demans (yüksek tansiyonun neden olabileceği), Lewy cisimcikli demans ve Cruetzfeldt-Jakob hastalığı (her biri birbirine bağlı olan) dahil olmak üzere Alzheimer ile ilgisi olmayan başka demans türleri vardır. proteinlere), alkole bağlı bunama ve Parkinson veya HIV/AIDS gibi tıbbi durumlara eşlik edebilecek diğer bilişsel sorunlar.

Alzheimer Hastalığına Ne Sebep Olur?

Bilim adamları ve doktorlar Alzheimer'a neyin neden olduğundan tam olarak emin değiller, ancak birkaç risk faktörü var. Yaş, kişinin ailesindeki hastalığın genetik öyküsünün yanı sıra en yaygın olanıdır. Sağlıklı bir yaşam tarzı riski azaltabilir, ancak ne kadar olduğu belli değil.

Alzheimer Hastalığı Sırasında Beyinde Ne Olur?

Bildiğimiz şey, beyindeki değişikliklerin, bir kişinin dışa dönük semptomlar göstermeye başlamasından yıllar önce meydana gelebileceğidir. Beyin, kimyasal ve elektrik sinyallerini birbirine ileten milyarlarca nörondan oluşur - beynimizin işleyişinin hayati bir parçasıdır. Alzheimer hastalığı bu beyin hücreleri arasındaki iletişimin bozulmasıdır. Sonuç olarak, bu hücreler kurur ve ölür. Yeni beyin hücreleri üretebilirken , ölmekte olan nöronlar kendilerini onarma ve değiştirme yeteneklerini kaybederler.

Ulusal Sağlık Enstitüleri'ne göre Alzheimer'dan ilk etkilenen alanlar, hafıza fonksiyonlarının bulunduğu beynin merkezleridir, bu nedenle hafıza kaybı, hastalığın ilk dış semptomlarından biridir. Sonunda, yine de, beynin diğer birçok alanını bozar. Beyin küçülmesi yaşlanmanın yaygın bir sonucu iken, Alzheimer, nöron ölümünün bir sonucu olarak beyin atrofisine neden olur. Bu, beyinde belirgin bir hacim kaybıyla sonuçlanır.

Bir Alzheimer hastasının beyin dokusu ölümden sonra incelendiğinde bazı özellikler mevcuttur; sorun şu ki bilim adamları bu sorunların Alzheimer'a mı neden olduğundan yoksa bunun bir sonucu mu olduğundan emin değiller.

Toksik Proteinler Nöronları Biriktirir ve Bozar

Alzheimer Derneği'ne göre , beta-amiloid, nöron bozulması ve nihai ölüm ile ilişkili olabilecek bir protein parçasıdır. Daha büyük amiloid öncü proteininin bir parçası olan beta-amiloidin üretiminde ve atılmasında, toksik bir şekilde birikmesine ve beyin hücreleri arasındaki bağlantıyı bozmasına neden olan kusurlar olabilir. Bu bileşik biriktiğinde buna beta-amiloid plak denir. Bu birikim Alzheimer hastalarının beyinlerinde görülebilir.

Nörofibriler Düğümler Nöronları Engeller

Bilim adamları ve doktorlar ayrıca Alzheimer'den ölen hastaların beyinlerinde nörofibriler yumaklar görüyorlar. Nöronlarda, iç hücre yollarını stabilize eden tau adı verilen bir protein bulunur. Ancak Alzheimer hastalarında tau işini düzgün yapmaz . Bunun yerine, bu moleküller bir araya toplanır ve bu da nöronların içinde nörofibriler yumaklara neden olur. Bu, beta-amiloid plak ile birlikte nöronlar arasındaki iletişimi engeller. Azaltılmış kan akışının yüksek tau oluşumuna katkıda bulunabileceğini unutmamak önemlidir .

Alzheimer nedir? Evreleri nelerdir? Tedavisi nasıl yapılır?

https://youtu.be/CAoLp8YpU04

Beyin İltihabı Hücrelere Zarar Verir

Alzheimer hastalarının beyinlerinin bir başka özelliği de iltihaplanmadır. Birçok ilaç denemesi, hastalık için olası bir tedavi olarak iki proteini, beta-amiloid ve tau'yu ortadan kaldırmaya odaklandı ve yetersiz kaldı. Bu, bilim adamlarının işte alternatif bir sorun olabileceğine inanmalarına neden oldu : beyin iltihabı. Bir virüs veya yaşlanmayla ilgili stres nedeniyle beynin bağışıklık sisteminin düzgün çalışmaması nedeniyle ortaya çıkabilir. Bu, nöronların geniş alanlarda ölmesine neden olabilir.

Alzheimer belirtileri alzheimer-test Alzheimer tedavisi Alzheimer öldürür mü Alzheimer 7 evresi Alzheimer Evreleri Alzheimer belirtileri 20 yıl önce başlıyor Alzheimer neden olur

https://www.favtr.com/alzheimer-bilimi-nedir/?feed_id=586&_unique_id=636a89b96fc91&Favtr4796Alzheimer%20Bilimi%20Nedir%20%3F

Yorumlar