Bu yüz , Paleolitik bir genç kızın 30.000 yıl önce nasıl göründüğünü gösteriyor.

19. yüzyılın sonlarında, arkeologlar Çek Cumhuriyeti olan Mladeč mağarasının derinliklerinde eski bir insan kafatası buldular. Araştırmacılar başlangıçta sınırlı adli tıp teknikleri kullanarak kafatasının 31.000 yaşında olduğunu ve bir erkeğe ait olduğunu düşündüler. sonucu doğru yapmışlar ama cinsiyeti değil.

Cicero Moraes/Jiri Sindelar/Karel .

Şimdi, neredeyse bir yarım asır sonra, bilim adamları dikkatlerini Mladeč 1 kafatasına çevirerek, bu eski bireyin hayatı hakkında daha önce bilinmeyen samimi detayları ortaya çıkardılar. Araştırma ekibi, modern araştırmaları sırasında kafatasının aslında 44.000 ila 27.000 yıl önce yaşamış 16 yaşındaki bir kadına ait olduğunu buldu. Ayrıca yüzünü yeniden oluşturmak için 3D grafik araçları ve adli tıp teknikleri kullandılar.

Brezilyalı bir grafik uzmanı olan Cicero Moraes, yerel bir araştırma şirketi GEO-CZ'de bir araştırmacı olan Jiří Šindelář ve Çek Cumhuriyeti Mağara İdaresi müdür yardımcısı Karel Drbal'ın da dahil olduğu araştırmacılar, bulabildikleri tüm çalışmaları ve verileri topladılar. Mladeč 1'de. Bunlar, kafatasının orijinal ölçümlerini ve kazının açıklamalarını içeriyordu.

Ek olarak, kafatasının bilgisayarlı tomografi (BT) taramasını yaptılar. Ancak bir sorun vardı: Alt çene eksikti. Araştırmacılar, boşlukları doldurmak için modern insanlardan ve arkeolojik kazılardan 200 BT taraması topladı ve ardından Mladeč kafatasına en iyi uyan tahmini çene şeklini bulmak için istatistiksel yöntemler kullandı.

Paleolitik bir genç kızın 30.000 yıl önce nasıl göründüğünü gösteriyor

Moraes daha sonra, gerçek bir insan yüzünü şekillendirmek için tendonlar, kaslar ve deri gibi şeylerin bağlandığı kafatasının 3 boyutlu dijital rekonstrüksiyonu boyunca yumuşak doku kalınlığı işaretleri uyguladı. Ancak burun, ağız ve gözlerin şekli ve boyutu bu şekilde belirlenemeyeceğinden, tüm bu verilerle yapabileceği çok şey vardı.

Orijinal kazılarda taş eserler, kemik uçları ve birkaç diş bulunmasına rağmen, bu genç kadın hakkında neredeyse hiçbir şey bilmiyoruz, ancak onun neye benzediğini hayal edebilmek ile yetiniyoruz. Ortaya çıkan sonuç, türümüzün hâlâ dünyayı dolaşıp kendine yer aradığı çok korkutucu ve belirsiz zamanlarda çok genç yaşta ölen genç bir kadının portresi. İnsanların tarımı, yazıyı, tıbbı ve şu anda kanıksadığımız tüm temel yaşam olanaklarını icat etmesi 20.000 yıldan fazla zaman alacaktı.

NEANDERTALLER - İlk İnsanlar

https://youtu.be/llADBLWfHkc
NEANDERTALLER - İlk İnsanlar
https://www.favtr.com/bu-yuz-paleolitik-bir-genc-kizin-30-000-yil-once-nasil-gorundugunu-gosteriyor/?feed_id=652&_unique_id=63768ac396d7e&Favtr5327Bu%20y%C3%BCz%20%2C%20Paleolitik%20bir%20gen%C3%A7%20k%C4%B1z%C4%B1n%2030.000%20y%C4%B1l%20%C3%B6nce%20nas%C4%B1l%20g%C3%B6r%C3%BCnd%C3%BC%C4%9F%C3%BCn%C3%BC%20g%C3%B6steriyor.

Yorumlar