Çürütülmüş kilo verme efsaneleri ?

Günümüzde internette kolayca bulunabilen çok fazla kilo verme tavsiyesi varken, neye inanılacağını bilmek zor. Bilgilerin çoğu beslenme uzmanları yada profesyoneller tarafından test edilmez ve çoğu aslında kanıtlanmamıştır ve hatta zararlıdır. İşte bunu akılda tutarak, çürütülmüş beş kilo verme efsanesi ve bunun yerine ne yapmanız gerektiğine dair kanıta dayalı bazı tavsiyeler paylaşacağız.

Hızlı diyetler veya düşük kaloriler kilo vermenin en iyi yoludur

Çok az kalori tüketmek, hem sağlığınızı bununla beraber kilo verme yolculuğunuzu sabote etmenin kati bir yoludur. Bu tür diyetler sürdürülebilir değildir, bu yüzden, bu diyetlerden biriyle birkaç kg verseniz bile, muhtemelen uzun sürmeyecektir.

Kilo vermeye uzun vadeli bir soruna kısa vadeli bir çözüm olarak bakmak yerine, zihniyetinizi daha olumlu bir hale getirmeye çalışın. Daha sağlıklı ve daha mutlu olabilmek için daha sağlıklı beslenmeyi hedefiniz yapın, daha zayıf değil.

Karbonhidratlar
Vücut, egzersiz sırasında yağ yakmak için karbonhidratları yakıt olarak kullanmakla kalmaz, bununla beraber onu tok ve tok tutmak için karbonhidratlara da ihtiyaç duyar, bu yüzden makarna ve patatesi rejiminizden tamamen çıkarmak istemeyebilirsiniz.

Kilo vermeye çalışırken genellikle düşük karbonhidratlı rejimler uygularız . Bu tamamen kötü bir şey olmasa da, işlenmiş karbonhidratlar çoğu zaman beyaz un ve şeker bakımından yüksek olduğu için, tam tahıllar vücut için lif ve enerji sağlamada önemlidir, bu yüzden karbonhidratları tamamen kesmek yerine doğru türde karbonhidratları yemeye odaklanın. .

Kilo kaybı
Hayattaki bir çok şeyde olduğu benzer biçimde, kilogram kaybı da doğrusal değildir ve asla gerçek anlamda doğrusal olmayacaktır. Yaşlandıkça ve farklı bedensel değişiklikler yaşadıkça, yaşam tarzınızda herhangi bir değişiklik yapmadan kaçınılmaz olarak kilogram alıp vereceksiniz. Vücudunuzun devamlı olarak bir makine gibi çalışmasını beklemek yerine, siz yaşlandıkça metabolizmanızın naturel olarak yavaşlayacağını kabul edin ve elastik bir beslenme ve egzersiz planı sürdürün .

Her gün kardiyo yapın
Kardiyo yağ yakar ve zayıflamaya destek sunar, evet, ancak yapmanız ihtiyaç duyulan tek egzersiz şekli bu değildir. Her gün koşuya çıkmak ne olursa olsun kilo vermenize yardımcı olacaktır, sadece bu hoşunuza giden bir şey değilse, harbiden ne kadar sürdürülebilir?

Kardiyoya bağlı kalma olasılığınızı artırmanın bir yolu, daha keyifli hale getirmek için bluetooth koşu bandı şeklinde bir şeye yatırım yapmaktır. Bu, en sevdiğiniz koşu çalma listesini oynatmanıza ve koşunun hızını akıllı telefonunuzdan kontrol etmenize olanak tanır. Sadece koşu bandına bağlayın, oynat düğmesine basın ve koşmaya başlayın!

Kilo vermek için bütün sağlıksız yemekleri kesmeniz gerekir.
Tek kelime - ılımlılık. Kilo vermek için herhangi bir yiyeceği kesmeniz gerekmez, ancak ne yediğinize ve ne sıklıkta yediğinize dikkat etmeniz gerekir. Örneğin, her sabah bir BurgerKing kahvaltısı yemek size iyilik yapmayacak, ancak arada bir yemenizin hiçbir zararı yoktur .

Yemek mevzusu olduğunda kendinize elastik olmanıza izin vermek, genel hatlarıyla daha sıhhatli bir ömür tarzına bağlı kalma şansınızı artırır, bundan dolayı devam edin, kendinizi şımartın.

Hızlı kilo verme başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz

https://youtu.be/yYUhdT1Ekvo
Diyette Doğru Bilinen Hurafeler
https://www.favtr.com/curutulmus-kilo-verme-efsaneleri/?feed_id=700&_unique_id=637a39b24102a&Favtr5387%C3%87%C3%BCr%C3%BCt%C3%BClm%C3%BC%C5%9F%20kilo%20verme%20efsaneleri%20%3F

Yorumlar