İşinizi Kaybettiğinizde Yapmanız Gerekenler Neler ?

İşsiz kalırsam ne yapmalıyım ? İşini kaybetmek travmatik bir deneyim olabilir. Bu noktada, bu büyük, beklenmedik değişiklikten sonra ne yapmanız gerektiğine karar vermeye çalışırken kendinizi kaybolmuş, bunalmış hissedersiniz.

Bu noktada, başkalarının veya sizin kendinize yapabileceğiniz motivasyonel konuşmalara rağmen, duygusal olarak tepki vermemek neredeyse imkansızdır - yüksek sesle ağlamak için, bu sizin işiniz!

Küresel salgın nedeniyle birçok insan bu deneyimi yaşıyor. Onlara göre, kendileri için sağlama rahatlığı masanın dışında ve emin değiller, ancak işsizlerin istatistiklerinden kurtulabileceklerini umuyorlar. Bu durumdaysanız, umudunuzu canlı tutun. Bir sonraki önemli şey, dilemeyi bırakmak ve istediğiniz yere doğru çalışmaya başlamaktır. Bir bilgi konumundan çalışmak, işleri nasıl yaptığınızdır.

İşsizlik maaşına başvurun :

Eğer ülkeniz size bu avantajı sağlıyorsa, utanmayın ya da mahcup etmeyin. Bu senin hakkın ve vergi ödüyorsun, bu yüzden gerektiğinde toplamayı hak ediyorsun. En azından siz ve aileniz için masaya yemek koymak biraz uzun sürecek.

Kendinizi Bir Araya Getirin :

İşinizi kaybetmek, herkesin hayatında yaşayabileceği en stresli olaylardan biridir. Bir noktada korku, endişe, depresyon, küskünlük ve öfke, diğer zamanlarda ise pozitiflik dönemleri yaşayacaksınız. Olanları sıkıştırmak ve işlemek için kendinize zaman verin. 

Bilin ki bu talihsiz deneyimden geçen sadece siz değilsiniz. Bu, kariyerlerinin bir noktasında hemen hemen herkesin başına gelir. Bir sonraki hareketinizi derinlemesine düşünmek için bu zamanı akıllıca kullanın. Ne yapmak istediğinizi, bu tür bir işe girme şansınızı ve ihtiyacınızı karşılayıp karşılamayacağını düşünün.

İşsizlik maaşına başvurun :

İş Arama Planı Yapın

Sabah belirli bir saatte kalkmanız ve bir gece önceden günlük bir eylem planınız olmalı, ertesi gün ne yapacağınızı not etmelisiniz. Sadece gün boyunca tembellik etmeyin. Mülakat sırasında bazı işverenler size işten izin aldığınız süre boyunca ne yaptığınızı sorabilir. Bir varlık olduğunuzu anlamalarına izin verin.

Ara ve bulacaksın :

Bazıları için iş evde kucağına düşüyor. Çok aranan, yetenekli biri olduğuna ikna olman dışında, kıçını kanependen kaldır! İş arama gündeminiz, fırsatları internette araştırmak ve onlara başvurmak veya eski iş arkadaşlarınız, tanıdıklarınız, arkadaşlarınız ve yardım teklif edebilecek diğer kişilerle çevrimiçi ağ kurmak, sizi çalışmak istediğiniz şirketlerdeki doğru kişilere yönlendirmek olabilir. ile birlikte. Onu çarpıtmayın. Açık iş yerleri var ve o boş ofis koltuklarından biri sizin olabilir.

Kasıtlı olun :

Başvurduğunuz/başvurduğunuz her iş için özel özgeçmişler oluşturun. İşverenler, iş tanımına uymayan özgeçmişlere bakmak için çok meşgul. LinkedIn profilinizi güncelleyin ve platforma katkıda bulunun, işte böyle görünün. Alanınızda deneyimli işe alım yöneticileri veya işe alım görevlileri ile iletişime geçin.

İş İlanları Başvuru Sayfaları - Favtr Çağrı Merkezi iş ilanları

Kendini geliştirme :

İşverenlerden haber alamazsanız cesaretiniz kırılmasın. Kimse bunun sadece ilk seferde olacağını söylemedi. Kendinizi geliştirmek için bu fırsatı kullanın. Yeni bir dil, yeni bir beceri öğrenin. Sektörünüzün nereye gittiğine bir göz atın ve geleceğin becerilerini öğrenin. Özgeçmişiniz bu şekilde daha parlak bir görünüme sahip olacaktır.

Zorluklara rağmen, yeni bir iş bulma görevinizde pozitif kalmalısınız. Bu zorlu zamanın geçeceğine ve her şeyin daha iyi olacağına dair cesaretiniz ve inancınız olsun.

İşten çıkarılan işçinin hakları

https://youtu.be/CBoC0tCBkN8
İşten çıkarılan işçinin hakları

İşten Çıkarılan İşçinin Tazminat ve Diğer Hakları

https://youtu.be/-R4pYnMiFzQ
https://www.favtr.com/isinizi-kaybettiginizde-yapmaniz-gerekenler-neler/?feed_id=622&_unique_id=636fa6d890d94&Favtr5038%C4%B0%C5%9Finizi%20Kaybetti%C4%9Finizde%20Yapman%C4%B1z%20Gerekenler%20Neler%20%3F

Yorumlar