İyimser olan kadınların 90 yaşını geçme şansları daha yüksek

İyimser olan kadınların 90 yaşını geçme şansları

Kadınlar daha yüksek iyimserlik seviyelerinden faydalanabilir. Harvard TH Chan Halk Sağlığı Okulu'nun yeni araştırmasına bakılırsa, iyimserlik konusunda daha yüksek puan alan bayanların ömür süreleri daha uzun ve 90 yaşından sonrasında yaşama şansları daha yüksek.

Çalışma, iyimserlik ve yaşam beklentisi arasındaki bağlantıyı inceleyen önceki araştırmalara dayanıyor. Önceki emek verme, daha yüksek iyimserlik düzeylerinin daha uzun yaşam beklentisi ve daha yüksek mucizevi uzun yaşam oranıyla el ele gittiğini keşfetmesine rağmen, çoğunlukla beyaz kadınlara odaklandı. Bağlantının ırksal ve etnik gruplar içinde gözlemlenip gözlemlenemeyeceğini görmek için, mevcut çalışma daha muhtelif bir katılımcı popülasyonunu içeriyordu.

Ekip, bu tür bir adımın gerekli ve yararlı olduğunu, bundan dolayı bu grupların birçoğunun beyaz popülasyonlardan daha yüksek ölüm oranlarına sahip olma eğiliminde olduğunu ve sağlık politikası kararlarına rehberlik edecek sınırı olan direkt veri bulunduğunu açıklıyor.

Yüksek Moraller
Fen Bilimleri Enstitüsü'nde doktora öğrencisi ve lider Hayami Koga, "İyimserliğin kendisi ırk ve etnik köken şeklinde toplumsal yapısal faktörlerden etkilenebilse de, araştırmamız iyimserliğin faydalarının çeşitli gruplar arasında geçerli olabileceğini gösteriyor" dedi. çalışmanın yazarı. "Önceki birçok emek harcama, hastalık ve erken ölüm risklerini artıran eksiklikler veya risk faktörleri üstüne odaklandı. Bulgularımız, muhtelif gruplar içinde uzun ömürlülüğü ve sağlıklı yaşlanmayı teşvik etmenin muhtemel yeni yolları olarak iyimserlik benzer biçimde pozitif yönde psikolojik faktörlere odaklanmanın kıymeti olduğunu gösteriyor.”

Çalışma için ekip, Kadın Sağlığı Girişimi (WHI) çalışmasına katılanlar arasından 159.255 katılımcıdan veri ve anket yanıtları topladı. Bu, Amerika'de 1993'ten 1998'e kaydolan ve 26 yıla kadar takip edilen 50 ila 79 yaşları arasındaki menopozdaki kadınlara odaklandı. Kadınlar, onaylanmış bir iyimserlik ölçüsünü tamamladılar ve çalışmanın başlangıcında öteki demografik ve sıhhat verilerini sağladılar.

Bu katılımcılar içinde, iyimserlikte en üst sırada yer edinen %25'lik kesim, iyimserlikte en düşük sırada yer alan %25'lik kesime kıyasla ortalama olarak %5,4 daha uzun bir ömre sahipti. Ayrıca 90 yaş sınırını geçme ihtimalleri %10 daha fazlaydı.

Ekip, demografik faktörleri, kronik durumları veya depresyonu hesaba kattıktan sonrasında bile, değişik ırk yada etnik grupları diğerlerinden farklı şekilde etkileyen iyimserlik kanıtı bulamadı. Düzenli egzersiz ve sıhhatli beslenme benzer biçimde yaşam tarzı faktörlerinin yaşam süresi üzerinde bir tesiri oldu, ancak bu, iyimserlikle ilişkili olanın dörtte birinden daha azdı, diye açıklıyor takım, muhtemelen burada başka faktörlerin de rol oynadığını gösteriyor.

https://youtu.be/rW-OqmsOWo8
İYİMSER OL AMA NASIL?
https://www.favtr.com/iyimser-olan-kadinlarin-90-yasini-gecme-sanslari-daha-yuksek/?feed_id=694&_unique_id=637a3264a87ff&Favtr5381%C4%B0yimser%20olan%20kad%C4%B1nlar%C4%B1n%2090%20ya%C5%9F%C4%B1n%C4%B1%20ge%C3%A7me%20%C5%9Fanslar%C4%B1%20daha%20y%C3%BCksek

Yorumlar