Yapay zeka tarafından Çizilen bu resim, güzel sanatlar yarışmasını kazandı

Son zamanların popüler uğraşı yapay zeka yazılımları arasında minimum çabayla resim çizmek için kullanılan tarayıcı ve mobil uyumlu güncel çizim uygulamalarına yer verdiğimiz listemizde en iyi suni zeka resim çizim yazılımları yer ediniyor.Günümüzde yapay zeka (AI) iş ve esenlik sektörünün ötesinde daha birçok alanda önemli başarılar elde ediyor. Özellikle yapay zeka tarafından açılan sanat eserleri yeni bir çağı başlatarak yaratıcı endüstrilerde mühim bir rol oynuyor.

Merak uyandırıcı, baş döndürücü ve reel bir uzay operası şeklinde yüzlerce hikaye konu alıyor. Bu dijital tablo , bu yılki Colorado Eyalet Fuarı'nın dijital sanatlar için düzenlenen güzel sanatlar yarışmasında birincilik kazandı ; bu, tuhaf bir fark olmasa hak edilmiş benzer biçimde görünüyor: dikkatle hazırlanmış bir malumat istemi kullanan bir suni zeka tarafınca oluşturuldu.

Pek çok sanatçı, makine yapımı sanatı ödüllendirme kararını kınadığı için, ilan hemen çevrimiçi olarak canlı bir tartışmayı ateşledi. Bazıları sonucu ilhamsız ve zevksiz bulurken, diğerleri yapay zeka tarafından üretilen sanat eserlerini korkunç derecede müessir buldukları için işlerini kaybetmekten korkuyorlardı.

Yapay zeka tarafından Çizilen bu resim, güzel sanatlar yarışmasını kazandı

300$'lık nakit para ödülünün de yer aldığı ödülü Jason Allen kazanmıştır. Ödülün diğer adayları, elle özgün dijital sanat oluşturmak yada fotoğrafları değişiklik yapmak için Photoshop ve Illustrator şeklinde yazılımları kullanırken, Allen, yalnızca bir metin satırından sanat eserleri veya hemen hemen her türlü bileşik imaj üretebilen Midjourney isminde bir yapay zeka kullandı. Allen'ın "Théâtre D'opéra Spatial" ismini verdiği suni zeka ürünü sanat eseri, uzak bir gelecekten veya başka bir dünyadan tuhaf fakat merak uyandıran bir sahneyi tasvir ediyor. Frank Herbert'in Dune'unu anımsatan sırılsıklam bir manzara .

Oldukça tatlı görünüyor, yarışmanın jüri üyeleri de bunu düşünmüş olmalı. Ancak öteki sanatçılar bu duyguyu paylaşmadı. Aslında, birçoğu kızgındı ve hayal kırıklıklarını dile getirmek için Twitter'a gitti. Bir Twitter kullanıcısı acıklı bir halde , "Sanatçılığın ölümünün gözlerimizin önünde gözler önüne serildiğini izliyoruz" dedi .

Yapay zeka sanat yaratamaz zira yapay zekadan üretilen hiçbir şey mesajlardan, temalardan ve anlamdan tamamen yoksundur. Söz mevzusu sanatçı, çalışmalarının mesajı hakkında aktif olarak düşünmüyorsa, “sanatçı” adına kasıtlı bir aktarım yoktur. AI'nın yaptığından şüpheliyim, ” diye yazdı bir başkası.

“İnsanların buna nasıl heyecanlanacağını anlamıyorum. Bana öyle geliyor ki, bu tarz şeyleri kullanan bir içerik oluşturucuysanız, yapabileceğiniz en iyi şey istemleri girmek ve ardından en iyi göründüğünü düşündüğünüz şeyi düzenlemek. Bu, herhangi bir yaratıcı arzuyu iyi mi tatmin edebilir?” Twitter'a bir kullanıcı daha eklendi .

Allen, bu girişin tartışmalı olmasını bekliyordu. Resmi Midjourney Discord sunucusundaki canlı bir sohbet sırasında kendini savundu ve “Twitter'da suni zeka tarafından üretilen sanata karşı olan insanlar, insan unsurunu itibarsızlaştırarak insanı otobüsün altına atan ilk kişilerdir! Bu size ikiyüzlü görünüyor mu çocuklar?”

Allen, Midjourney'i başyapıtını yaratmaya sevk eden harika metin satırına yüzlerce istemi damıtmak için saatler harcadığını ekledi. Elbette, Midjourney bütün fırça darbelerini uyguladı, sadece hepsini yöneten Allen'dı ve bu yüzden insan katkısının göz ardı edilmemesi gerektiğini söylüyor. Oluşturulan imaj hemen sonra Photoshop aracılığıyla geliştirildi ve Gigapixel ile yükseltildi. AI tarafınca açılan sanat eseri şimdi 750 $ karşılığında satışa sunuldu.

Tartışmanın hangi tarafında olursanız olun, suni zeka tarafından üretilen sanat, "üretken sanat" olarak bilinen daha geniş bir hareketin parçası olarak burada kalacak şeklinde görünüyor. Alan sadece giderek daha fazla alaka çekmeye başlamamış, hem de sanat müzayedelerinde etkisi altına alan fiyat etiketleri de kazandı. Amerika'li sanatçı ve programcı Robbie Barrat, Mart ayında Sotheby's'de “Çıplak Portre#7Çerçeve#64” isminde bir eseri 821.000 dolara sattı. Dört yıl ilkin, Fransız kolektif Obvious, Christie's'de büyük seviyede Barrat'ın koduna dayanan “Edmond de Belamy” adlı suni zeka tarafından üretilmiş bir sanat eserini 432.500 dolara sattı.

https://youtu.be/S7sbw097l3E
https://www.favtr.com/yapay-zeka-tarafindan-cizilen-bu-resim-guzel-sanatlar-yarismasini-kazandi/?feed_id=676&_unique_id=637a1872a5c86&Favtr5367Yapay%20zeka%20taraf%C4%B1ndan%20%C3%87izilen%20bu%20resim%2C%20g%C3%BCzel%20sanatlar%20yar%C4%B1%C5%9Fmas%C4%B1n%C4%B1%20kazand%C4%B1

Yorumlar