Yüzmenin Faydaları ve Zararları


Yüzmenin Faydaları ve Zararları

Yüzme, muazzam faydaları ve sonuçları olan mükemmel bir egzersizdir.

Yüzme, özellikle sıcak hava dalgasının hasara neden olduğu bölgelerde eğlenceli olmanın ve vücudunuzun sıcaklığını soğutmanın yanı sıra, kronik hastalık riskini azaltabilen ve benzersiz egzersiz getirileri ile gelen bir aerobik egzersizdir.

Su ile olan bu özel ilişki sağlığınızı iyileştirebilir. İşte nasıl;

Yüzme kalori :

Insider Magazine'deki bir makalede, bir yüzme antrenörü, 155 kiloluk bir kişinin sadece yavaşça yüzerek her 30 dakikada yaklaşık 220 kalori yaktığını belirtiyor. Kelebek gibi daha kuvvetli vuruşlar her 30 dakikada bir 400 kaloriden daha fazla yakmaya ayarlanmış olsa da, yakılan kalori sayısı aynı zamanda yüzücü olarak ne kadar yetenekli olduğunuza da bağlıdır.  

Tüm bu kasları hareket ettirmek çok fazla enerji gerektirir ve bu çok fazla kalori yakar. Bu nedenle, egzersiz ne kadar kuvvetli olursa, o kadar fazla kalori yakarsınız.

Yüzmenin Faydaları ve Zararları

Yüzme vücut egzersizidir:

Yüzerken hem üst hem de alt bedeninizi kullanırsınız ve yapılan her vuruş farklı kas grupları için çalışır. Bunları karıştırmak size çok yönlü bir antrenman sağlayacaktır. İşte neden;

  • Serbest stil veya emekleme vuruşu , omuz ve göğüs kaslarını vurgular ve uyluklarınızı ve arka tarafınızı da içine alan bir tekme içerir. 
  • Sırtüstü  , arka omuz kaslarını ve üst sırtı çalıştırır.
  • Kurbağalama  , biceps, triceps, pecs, lats, deltoids ve iç uylukları çalıştırır.

Yüzme kardiyovasküler sağlığınız için yararlıdır:

İstanbul Kalp Derneği'ne göre, haftada iki buçuk saat orta yoğunlukta fiziksel aktivite, optimal sağlık için mükemmeldir. Bisiklete binme, yürüyüş veya dans dersi gibi karada yapılan aktiviteler kadar iyi bir antrenmandır. 

Yüzme düşük etkili bir aktivitedir:

Vücut suda yüzer durumda olduğundan, bir kişi göğüs hizasına daldırıldığında vücut ağırlığını yaklaşık yüzde 90 oranında azaltır. Bu, karada egzersiz yaparken eklem ağrısı gibi ağrı hisseden insanlar için yararlıdır. Suda daha fazla hareket özgürlüğünün tadını çıkarabilirler. Ayrıca, hidrostatik basınç, eklemlerdeki ağrı hassasiyetini azaltmaya yardımcı olabilir. Araştırmalar özellikle artrit, boyun ve sırt problemleri, fibromiyalji ve obezitesi olan kişilerin su bazlı egzersizden en çok fayda görebileceğini gösteriyor. 

Yüzme, astım rahatsızlığı olan kişiler için oldukça iyi bir egzersiz:

Yüzme, bir yarış olmadığı sürece astımı olan kişiler için daha güvenli bir aktivite olabilir. Bunun nedeni, yüzmenin, uzun mesafeli koşu gibi ağır, tekrarlayan nefes almayı içeren egzersize kıyasla sabit, orta derecede eforu teşvik etmesidir. Kapalı yüzme havuzları, daha az alerjen içeren sıcak, nemli ortamlar oldukları için mükemmeldir. 

https://youtu.be/_7exftMtx1s

Yüzme için bazı ipuçları :

Havuza dalmadan önce, işte size bazı önemli ipuçları;

  • Yüzmeyi veya en azından yardımsız 15 dakika suda ip kullanmayı bildiğinizden emin olun.
  • Güçlü bir yüzücü değilseniz, sığ tarafta kalın.
  • Güvenli bir ortam seçin.
  • Suya girmeden önce kaslarınızı ve eklemlerinizi ısıtın ve gerin.
  • Elinizde bol miktarda sıvı bulundurun ve düzenli olarak için.
  • Özellikle yeni başlıyorsanız, aşırıya kaçmayın.
  • Uzun süredir egzersiz yapmadıysanız doktorunuza görünün.

YÜZME İLE NASIL KİLO VERİLİR 

https://youtu.be/xf_SniGarw4
https://www.favtr.com/yuzmenin-faydalari-ve-zararlari/?feed_id=616&_unique_id=636f9d9410edf&Favtr5030%3Cstrong%3EY%C3%BCzmenin%20Faydalar%C4%B1%20ve%20Zararlar%C4%B1%3C%2Fstrong%3E

Yorumlar