Bağışıklık Sitemi vudunuzun savunma gücü

Bağışıklık sistemi dış etkenler tarafından uyarıldığında güçlenir. Bunlar biyolojik veya fizikseldir.

Fiziksel stimülasyon, egzersizin yanı sıra sıcağa ve soğuğa maruz kalmayı içerir. Biyolojik uyarım, sağlıklı beslenmeyi, yeterli uykuyu almayı ve stres düzeylerini yönetmeyi içerir.

Bağışıklık sistemi nedir ?

Bağışıklık sistemi, vücudunuzun enfeksiyon ve hastalık türlerine karşı doğal savunmasıdır. Vücudu hastalıklardan korumak için birlikte çalışan çeşitli hücre, doku ve organlardan oluşur. Bağışıklık sistemi vücuttaki yabancı maddeleri tanıyarak ve saldırarak enfeksiyonlara karşı korur. Bağışıklık sistemi ayrıca normal davranmayan veya virüsler, bakteriler, parazitler veya diğer organizmalar tarafından enfekte olmuş hücreleri de tanır. Bu olduğunda, bağışıklık sistemi bu "istilacı" hücreleri öldürmek veya onları antikorlarla nötralize etmek için beyaz kan hücreleri gönderir.

Bağışıklığı güçlendirmek için aşağıdakileri içeren sağlıklı bir yaşam tarzını takip etmek önemlidir:

- Dengeli beslenme - Düzenli egzersiz - Bol uyku - Stresten uzak durmak

Bağışıklık sisteminde dört tip hücre vardır:

-B Hücreleri (antikor üretir)

-T Hücreleri (enfekte hücreleri öldürür)

-Makrofajlar (yabancı istilacıları yiyin ve yok edin)

-Dendritik Hücreler (enfeksiyonla savaşmak için antikorlar üreten plazma hücrelerini oluşturmak için B hücreleri ile birleşir)

Bağışıklık sistemi, doğal ve kazanılmış bağışıklık olmak üzere iki ana bölümden oluşur. Doğuştan gelen bağışıklık, mikropların veya antijenlerin varlığında doğal antikorlar üreterek bir saldırıya anında yanıt verir. Adaptif bağışıklık, belirli bir antijene özgü benzersiz antikorlar oluşturabildiğinden, doğuştan gelen bağışıklıktan daha yavaş ama daha güçlüdür. Bu işleme bağışıklama denir. Diyetimiz, sahip olduğumuz bağışıklık tepkisinin türünü ve kendimizi hastalığa karşı ne kadar iyi koruyabileceğimizi etkileyebilir.

https://youtu.be/nYFhm7KSKsc
Bağışıklık Sistemi Nasıl Güçlendirilir?

Güçlü bir bağışıklık sistemi oluşturmak için göz önünde bulundurmanız gereken beş şey vardır:

1. Bol bol uyuyun ve dinlenin

2. Antioksidan gücü yüksek yiyecekler yiyin

3. Stres seviyelerini yönetin

4. Farkındalık pratiği yapın

5. Düzenli egzersiz yapın

Stresi azaltarak, yeterince uyuyarak ve egzersiz yaparak bağışıklığımızı güçlendirebiliriz.

https://youtu.be/Q0803xU_xhA
Bağışıklık sistemi nedir? Neden zayıflar
https://www.favtr.com/bagisiklik-sitemi-vudunuzun-savunma-gucu/?feed_id=724&_unique_id=638cb325aaf2e&Favtr5499Ba%C4%9F%C4%B1%C5%9F%C4%B1kl%C4%B1k%20Sitemi%20vudunuzun%20savunma%20g%C3%BCc%C3%BC

Yorumlar