Cinsel isteksizlik ne demek ? Cinsel isteksizlik belirtileri

Seks havasında olduğunuz zamanlar olabilir bazende bu durumun aksi olarak istemediğinız zamanlar olabilir. Ancak, sekse karşı kalıcı ilgi kaybınız varsa ek olarak libidonuz düşükse veya hiç yoksa, arzu bozukluğu yaşadığınız anlamına gelmektedir.

Hipoaktif cinsel istek bozukluğu (HSDD) olarak da adlandırılan bu durum oldukça yaygındır. Sadece bir süreliğine olan bir sorun olabilir veya ömür boyu uğraştığınız bir şey olabilir. Doktorunuz veya terapistiniz, cinsel isteksizlik konusunda daha tatmin edici bir cinsel yaşam sürmenize yardımcı olabilir.

Cinsel İsteksizlik Nedir?

Cinsel İsteksizlik Nedir?, seks için fiziksel istek eksikliği ve cinsel aktivite eksikliği, hatta sizi rahatsız eden cinsel düşünceler veya fanteziler eksikliğidir. Erkekler için arzu bozukluğu belirtileri en az 6 ay sürmektedir.

Cinsel İsteksizliğiniz Olduğunu Nasıl Anlarsınız?

Doktorunuz belirtilerinize dayanarak Cinsel İsteksizliğinizi teşhis edebilir. Size şu soruları sorarlar:

  • Arzunuz geçmişte olduğundan dahamı düşük
  • Arzu eksikliğiniz size sıkıntı veriyormu
  • Libido veya cinsel aktivite eksikliğiniz, ilişkinizde veya aşk hayatınızda sorunlara neden oluyormu .

Arzu bozukluğunun belirtileri ek olarak aşağıdakileri içerebilir:

  • Düşük libido
  • Cinsel fanteziler veya cinsel düşünceler yokluk
  • Eşinizle cinsel ilişkiden veya genital temastan kaçınmak
  • Seks yapma düşüncesinden sıkıntı gelmesi
  • Libido ve cinsel aktivite eksikliği ile ilgili sıkıntı en önemli işarettir. Sekse olan ilgisizliğiniz sizi veya eşinizi ilgilendirmiyorsa, o zaman bu bir hastalık değildir.

Doktorunuz herhangi bir tıbbi ilaç kullanım nedenini ekarte edecektir. Ayrıca arzu eksikliğinizin zihinsel sağlık sorunlarından mı yoksa yeni bir cinsel ilişkiden mi kaynaklandığını da belirleyebilirler.

İsteksizliği olan erkekler, erektil disfonksiyonu (ED) olduğu için doktorlarını görebilirler. Doktorunuz sizi cinsel istekte düşüşe neden olabilecek düşük testosteron (düşük T) için test edebilir. Erkekler, cinsel arzularını asla kaybetmedikleri şeklindeki yaygın klişe nedeniyle, cinsel istek kaybındansa doktorlarıyla ED hakkında konuşmaktan yana olurlar.

Cinsel İsteksizlik Kimlerde Görülür?

Cinsel İsteksizlik hem kadınları hem de erkekleri ve her cinsiyetten, cinsel yönelimden veya yaştan insanı etkiler. Ancak, kadınlarda erkeklere göre daha yaygındır.

Bazı tahminler, 10 kadından 1'inde HSDD'ye sahip olduğunu ve kadınların %32'sinin ve erkeklerin %15'inin birkaç ay süren cinsel isteksizlil yaşayabileceğini söylüyor.

Cinsel İsteksizliğe Ne Sebep Olur?

Birçok yaygın fiziksel veya duygusal durum, cinsel İsteksizliğe neden olabilir:

Kimyasal dengesizlik: Nörotransmiterler adı verilen beyin kimyasallarının seviyeleri, cinsel istek ve işlevi bozabilir.
Ruh sağlığı : Anksiyete , depresyon , stres , beden imajı sorunları, düşük benlik saygısı veya geçmişte cinsel veya fiziksel taciz yaşamak
İlişki sorunları: Partnerinizle kavga etmek, partnerinize güven eksikliği

Diğer fiziksel hastalıklar: Diyabet , kanser , idrar kaçırma , multipl skleroz (MS), kalp hastalığı , tiroid hastalığı , Addison hastalığı, Cushing hastalığı, temporal lob beyin lezyonları , böbrek yetmezliği, felç , HIV

Tedavi İçin Ne Yapabilirsiniz?

Cinsel İsteksizlik belirtileriniz olduğunu düşünüyorsanız, doktorunuzla konuşun. Tedavi önerebilir veya reçete yazabilir veya sizi seks terapistine veya ilişki danışmanına yönlendirebilirler.

https://youtu.be/jlYMcDqnCI0
Kadınlarda Cinsel İsteksizlik - Nedenleri

Cinsel İsteksizlik için olası tedaviler neler ?

Kegel egzersizleri . Hem kadınlar hem de erkekler, fıçılar veya pelvik taban egzersizleri ile cinsel organlarındaki kan akışını, hissi ve cinsel işlevi iyileştirebilir. Sağlık uzmanınız size doğru kasları nasıl bulacağınızı anlatır, ardından bunları tekrarlayarak sıkıp gevşetebilir. Her gün üç kez 10-15 kegel egzersizi yapmayı hedefleyin.

Sağlıklı yaşam tarzı. Egzersiz fiziksel zindeliğinizi, ruh halinizi ve enerji seviyenizi iyileştirebilir. Stres arzunuzu azalttıysa, nefes egzersizleri, meditasyon veya sadece daha fazla uyumak gibi rahatlama yolları bulun . Alkolü azaltın , sigara içmeyin ve uyuşturucu almayı bırakın.

Tek başınıza veya partnerinizle seks oynamayı deneyin. Mastürbasyon , seks oyuncakları veya vibratörlerle deneyler yapmak, porno izlemek veya erotik materyaller okumak seks arzunuzu artırmanıza yardımcı olabilir.

Terapi , ruh sağlığı veya ilişki sorunlarının neden olduğu arzu bozukluğunu tedavi edebilir:

Psikoterapi , çift terapisi veya seks terapisi , ruh sağlığı sorunlarını ele almanıza yardımcı olabilecek bir profesyonelle arzu bozukluğu belirtileriniz hakkında konuşmanıza olanak tanır. Terapistiniz, sizin ve eşinizin daha tatmin edici bir cinsel yaşam sürmenize yardımcı olmak için cinsel ön sevişme veya cinsel teknikler anlatabilir.
Bilişsel-davranışçı terapi (CBT) , depresyon, anksiyete veya diğer zihinsel sağlık durumlarının neden olduğu cinsel isteksizlikler tedavi edebilir. Terapistiniz, seksle ilgili olumsuz düşüncelere odaklanmanıza ve onlarla başa çıkmayı öğrenmenize yardımcı olur. CBT, erkeklerin boşalmaya kadar ereksiyonu sürdürmelerine yardımcı olmak için mastürbasyonu da içerebilir.
İlaçlar, arzu bozukluğu belirtilerini tedavi etmeye, libidonuzu artırmaya veya cinsel işlevi iyileştirmeye yardımcı olabilir. Premenopozal kadınlarda arzu bozukluğunu tedavi etmek için iki yeni ilaç FDA tarafından onaylanmıştır:

Flibanserin ( Addyi ) günde bir kez alınan bir hapdır. Flibanserin, cinsel heyecan ve arzuyu geri kazanmak için nörotransmiterleri veya beyin kimyasallarını yeniden dengeler.
Bremelanotide (Vyleesi) , cinsel ilişkiye girmeyi planlamanızdan en az 45 dakika önce derinin altına kendi kendine enjekte edilir. Cinsel isteği artırır ve arzu bozukluğuyla ilişkili sıkıntıyı hafifletir.
Hormon tedavileri kadınlarda ve erkeklerde libido ve cinsel işlevi iyileştirebilir:

Estrojen. Menopoz sonrası kadınlar için vajinaya yerleştirilen östrojen kremleri, halkaları veya tabletleri , daha rahat veya zevkli bir ilişki için kas tonusunu, esnekliği, kan akışını ve kayganlığı iyileştirebilir. Östrojen ayrıca klitorisinizi veya vajinanızı daha hassas hale getirebilir ve uyarılmayı iyileştirebilir.

Testosteron. Arzu bozukluğu olan erkekler, jel, cilt bandı, enjeksiyon veya yavaş salınan tabletlerdeki (Testorel) testosterondan yararlanabilir. Ekstra testosteron, erkeklerin cinsel isteği veya düşünceleri artırmasına yardımcı olabilir. Testosteron, menopoz sonrası kadınlarda incelenmiştir ve arzu, fantezi, orgazm ve cinsel tatmini iyileştirdiği gösterilmiştir .

Başka bir hormon takviyesi olan DHEA-S, menopoz sonrası kadınlarda ve meme kanseri için tamoksifen ile tedavi edilen kadınlarda cinsel isteği artırabilir .

Diğer ilaçlar. Amfetamin veya bir norepinefrin ve dopamin geri alım inhibitörü (NDRI) olan antidepresan buproprion gibi uyarıcılar cinsel isteği artırabilir.

Yohimbe ve ginseng kökü gibi bitkilerin arzuyu artırdığı söyleniyor, ancak bu takviyelerin gerçekten işe yaradığına dair hiçbir bilimsel kanıt yok .

https://youtu.be/Wodg4IaTZyg
Erkekte (erkeklerde ) Cinsel İsteksizlik
https://www.favtr.com/cinsel-isteksizlik-ne-demek-cinsel-isteksizlik-belirtileri/?feed_id=718&_unique_id=638c9ec2128a6&Favtr5496Cinsel%20isteksizlik%20ne%20demek%20%3F%20Cinsel%20isteksizlik%20belirtileri

Yorumlar